Over jou. Leni, 28 jaar uit Hamburg

Wat heb je ooit gedaan en zou je nooit weer doen?

De megamars. Dat is in 24 uur 100 kilometer lopen. Ik heb het in Hamburg gedaan. De ervaring was echt goed. Ik ben dankbaar voor de ervaring. Maar het was ook heel zwaar en pittig. Vooraf had ik 4 wandelingen geoefend waarvan de langste slechts 38 kilometer. Dus geen goede voorbereiding. Mijn persoonlijke doel was daarom 65 kilometer te halen. Uiteindelijk heb ik de 100 gehaald. Ik liep in een groep samengesteld door een vriend. Onderling steun en motiveer je elkaar dan ook om door te gaan. Als ik het alleen gedaan had was ik denk ik niet tot de finish gekomen. In de groep wandelden wij in eigen tempo. Pauze nemen wanneer en hoelang je wilt. Onderweg tref je elkaar vaker weer. En wij hadden ook telefonisch contact met mensen om ons te stimuleren.

Wanneer heb je voor het laatst gelachen of gehuild?

Ik heb ongetwijfeld vandaag voor het laatst gelachen. Waarom? Dat is dan een lastige. Wij reizen nu al een paar dagen samen in een auto. Gelukkig lachen wij veel maar om nu een ding te noemen is toch lastig. Het is vaak de hele situatie.

Okay dan toch maar de laatste keer gehuild. In het vliegtuig ik keek naar de film “a star in born”. De film gaat over het leven van Lady Gaga. Op het einde van de film sterft haar vriend. Of dat ook in haar leven is zo gegaan is weet ik niet. Ik vind situaties die over sterven gaan of over afscheid nemen gaan emotioneel zwaar. De dood is een definitief afscheid nemen. Maar afscheid nemen in het algemeen van mensen vind ik lastig. Dus een beetje van beiden.  

Gezondheid

Welke tip of advies zou je aan je jongere ik willen geven?

Het meeste trots ben ik op het behalen van mijn studie want dat was op het nippertje. Teven ben ik er trots op dat ik mijn huis en baan heb opgezegd om deze reis te gaan maken. Daarnaast ben ik er trots op dat ik meer in het nu leef. Zoals nu de reis maken. Niet het hele leven plannen. Ik kom meer in contact met mijn gevoel en emotie. Van nature ben ik echt op feiten en getallen gericht. Best een grote verandering dus voor mijn innerlijke leven.

Ik zou jongere mensen ook willen zeggen. Leef je eigen leef. Luister naar je hart. Neem je eigen beslissingen. Er zijn meerdere mogelijkheden om je leven te leiden.

Je wint een tweede woning. Waar staat je huis?

In Portugal aan de zee. Ergens op het vasteland. Ik weet nog niet precies op welke plek in Portugal. Die kom ik vast een keer tegen.

Portugal omdat ik van het land houd en de mensen. Ik voel mij er geborgen.

Mooi en gezond

Geef een reactie