Over jou. Julian, 22 jaar uit Keulen

Wat heb je ooit gedaan en zou je zo weer doen?

Uit mijn comfort zone stappen. Ik heb verschillende dingen gedaan. Bijvoorbeeld alleen op reis gaan. Het zijn vooral de dingen die je start. Dingen die je in een nieuwe situatie brengen.  Nieuwe situaties waar je nog geen mensen kent. Dat kan best eng zijn in het begin maar ik laat mij er niet door tegenhouden. Ik ben ook naar een hele andere school in een andere stad gegaan dan mijn vrienden. De keuze voor een opleiding vond ik belangrijker dan makkelijk met de groep mee te gaan. Dan ga je wel alleen naar een nieuwe school. Ik kende echt helemaal niemand daar. Dat moment duurt maar even.

Wat ik nooit meer zou doen?:

De verwachtingen van anderen volgen. Volg altijd je eigen hart en pad.

Wanneer heb je voor het laatst gelachen?

Lachen? Waarschijnlijk een uur geleden. Ik lach veel, Geen idee meer waar het eigenlijk over ging.

Gehuild?

2,5 week gelden toen ik mijn vrijwilligerswerk heb verlaten. Ik was er totaal 10 weken. Ik ben gewoon slecht in afscheid nemen. Als ik weet dat ik mensen weer ga zien is het wel prima. Maar ik ontmoet nu veel leuke mensen die ik zo goed als zeker nooit weer ga zien. En dan is afscheid nemen zwaar.

ComputerComputer

Waar ben je het meest trots op?

Trots? Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb niet echt 1 ding of 1 situatie waar ik trost op ben. Het is meer trots in het algemeen. Ik ben trots op wat ik tot nu toe al heb bereikt en heb gedaan.

Trost ben je toch op dingen die jezelf gedaan hebt. Of dingen waar je invloed op uit kunt uitoefenen. Dat heb ik dan minder. Ik ben wel heel dankbaar. Dankbaar dat ik gezond ben. En dankbaar dat ik een warme familieband heb. Maar dat is toch echt geluk hebben. Geen van die dingen heb ik invloed op.

Welke tip of advies zou je aan je jongere ik willen geven?

Haha dat is een grappige vraag maar inderdaad die kan ik wel beantwoorden.

Neem het leven niet te serieus.

Relax meer.

Lach meer om jezelf.

Denk niet te veel over de toekomst. De weg naar je doel is ook heel belangrijk om van te genieten.

Oh dat waren de vragen al. Nou dat viel mij nog wel mee. Ik dacht dat het echt hele moeilijke en vooral hele persoonlijke vragen zouden worden. Dit viel mee. Leuk om mee gedaan te hebben.

DrankDrank

Geef een reactie