Over jou. Allison, 51 jaar uit Hengelo

Wat heb je ooit gedaan en zou je nooit weer doen?

Ik ben Babs, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, en trouw mensen vanuit mijn eigen bedrijf.

In 2015 werd ik door een aanstaand echtpaar gevraagd ze te trouwen. Wij kwamen uit op een van mijn favoriete plekken in Castricum. De man en veel van de gasten komen uit Duitsland. Het verzoek was dan ook dat ik de plechtigheid in het Duits te doen. Dat was wel even schrikken. Een korte zin in het Duits is prima te doen. Maar een hele plechtigheid. In Duitsland is allemaal veel statige. Veel formeler dan in Nederland.

Ik had mij goed voorbereid. Een bekende kan goed Duits en samen hebben wij de plechtigheid geschreven.

De gasten zagen er allemaal zo prachtig uit. Ik begon spontaan in het Nederlands te zeggen. We beginnen met ene applaus voor jullie zelf want jullie zien er allemaal prachtig uit. Het applaus kwam er zeker.

En toen. Zoals ik ben. Stap ik achter mijn spreekgestoelte met mijn toga aan en zeg: En wat vinden jullie van mij? Ook een applaus en ook gelach. Maar toen sloeg het toe. Och ik moet het in het Duits zeggen. En toen overviel het mij. Mijn Duits is niet zo goed waardoor ik dus niet echt mijzelf kan zijn. Niet in echt mijn woorden en zo spontaan mij kan uitdrukken.

De plechtigheid verliep prima. Ik heb heel fijn, alleen maar lovende woorden ontvangen. Echter voelde ik mij er niet echt blij onder. Iemand omarmde mij zo spontaan. En tijdens die soort van knuffel werd ik opeens emotioneel. Een ontlading van de stress die er toch zat. En k heb toen mijzelf belooft. Eens maar nooit weer. Dus net gisteren kreeg ik een verzoek voor een bruiloft in het Duits. En die heb ik dus afgewezen.

Wat heb je ooit gedaan en zou je zo weer doen?

Gelukkig zijn dat heel veel dingen.

Ik ben in 2016 alleen 3 weken in Afrika geweest. Vooraf had ik er geen verwachtingen over. Het was er zo mooi een aangenaam. Het was met een groepsrondreis en de groep was ook fijn. Ik zou nog een keer terug willen maar dan niet in een groep. Ik denk toch dat je het anders ervaart. Je meer je eigen tijd kan indelen. Soms wilde ik wel ergens langer blijven maar dan moet je door.

Met mijn 50ste verjaardag heb ik een vaart met een luchtballon cadeau gekregen. Een lang gekoesterde wens kwam uit. Prachtig was het. Ik zou graag in Afrika weer gaan ballonvaren. De kleuren zijn daar zo intens. Tijdens een safari in een jeep was het al zo mooi. Vanuit de lucht is het vast nog intenser. Nu kwamen we al best dichtbij de dieren. Met zo een luchtballon hang je erboven en kun je misschien nog dichterbij komen.

Gezondheid

Je wint een tweede huis ergens op de wereld. Waar komt jouw huis?

Ibiza. Zonder twijfel. Ik ben er nu 4 keer geweest. Direct gegrepen door de natuur, het lekkere eten en de sfeer. Ik was er elke keer in mei en juni. Als het er heet is in de zomer hoeft het voor mij niet. Je bent er vanuit Nederland zo. Een vlucht is super goedkoop. Er zijn genoeg plekken waar je voor een mooie prijs kan eten. De mensen hebben er nog tijd en aandacht. Ik voel mij er veilig. Ik voel mij er helemaal top. Formentera, het eiland bij Ibiza, is ook leuk.

Als ik niet Ibiza word, want ik zag de prijzen van een koopwoning, dan ga ik naar Portugal. Dan ben ik nog veel vaker geweest dan op Ibiza. Misschien al wel 8 keer. Het eten is daar ook zo fijn. De mensen de stranden. Ik weet sinds kort dat er ook heel veel wandelroutes zijn. Dat lijkt mij ook heerlijk. Ik wandel graag.

Welke tip of advies zou je aan je jongere ik willen geven?

Niet afwachten.

Gewoon doen.

Dichter bij jezelf blijven en niet in de meute meelopen.

Ik moet spontaan aan een goed boek denken. De creatievespiraal van Marinus Knopers.

Mooi en gezond

Geef een reactie