Over geluk. Wangcheogun, 42 jaar uit Xian

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Ik kijk heel veel films. Ik ben niet rijk maar ik heb een goed leven. Mijn grootouders vroeger hadden, door de oorlog met Japan, vaak niet genoeg te eten. Dus als ik mijn leven met dat van hen vergelijk heb ik een goed leven. Ik ben niet heel gelukkig maar gelukkig genoeg.

Als er op de wereld geen jaloezie en haat zou zijn dan zou dat mij gelukkig maken.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relatie. Al voel ik mij vaak eenzaam in mijn huwelijk. Mijn man begrijpt vrouwen niet. Ik kreeg toen de tip van iemand om een dagboek te beginnen. Dat doe ik nu. Ik schrijf dingen van mij af.

Ik zag laatst een mooie film over een robot. Het komt er op neer dat mensen heel graag het eeuwige leven willen. De robot in die film wilde ook dood toen de familie voor wie hij werkte dood ging. Hij haalde zijn elektronische hart uit zijn lichaam en hij ging dood. Het ontroerde mij.

Een goed boek om over het leven te lezen is ; The book off change. Echt heel leerzaam. Ik ben lerares Engels op een school.

Het is toch vreemd dat je op school heel veel dingen leert maar hele belangrijke dingen niet. Bijvoorbeeld. Hoe vind je een goede man? Hoe weet je dat die man een goede man is? Hoe maak je vrienden?

Dat lijkt mij ook belangrijk om te leren op school.

Juwelen en accessoires - BE

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Iedereen denkt dat het kan maar ik denk van niet.

Misschien antwoord ik ook iets te snel. Ik moet leren om even na te denken over zulke vragen.

Ik twijfel eigenlijk. Ik zou eerst zeggen van niet maar er zijn toch veel dingen die geld kosten en die helpen om gelukkig te maken. Dus misschien toch wel Ja.

Ach verschillende mensen hebben verschillende meningen en ideeën.

Maar ik denk wel dat als je geen moeite voor iets hoeft te doen het je geen voldoening geeft. Bijvoorbeeld. Als je zomaar een huis of geld krijgt dan waardeer je het eigenlijk niet.

In de basis wordt elk mens als een goed mens geboren. Tijdens het leven krijg je invloeden van buiten af. Je groeit op en het leven maakt je hard of een minder goed mens.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Mijn  moeder is ziek. Kanker. Het eerste ziekenhuis stuurde haar, zonder haar een uitslag te geven, weer naar huis. Het voelde niet goed. Dus zijn wij naar een ander ziekenhuis gegaan. Die gaven wel de uitslag. Ziekenhuizen hier willen wel geld verdienen maar geven niets om de patiënten. Het is erg dat het in ziekenhuizen eerst om het geld gaat en dan pas over de patiënt.

Toen ik jonger was wilde ik graag bij de VN werken.

Nu wil ik dat iedereen op de hele wereld gelukkig is.

Reizen

Geef een reactie