Over geluk. Thomas, 29 jaar uit Krefeld

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Ik vind het lastig om uit te leggen. Het gevoel ken ik maar om het goed te verwoorden is toch iets anders maar ik ga het proberen.

Het is voor mij een combinatie van gezondheid. En dan zowel privé als zakelijk. Een gevoel van succes vol zijn.

Financieel onafhankelijk te zijn.

De combinatie van al die dingen is een definitie van geluk. Er zijn uiteraard heel veel verschillende definities van geluk.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Zonder een goede gezondheid is het lastiger. Al begrijp en zie ik dat je met een ziekte ook best een gelukkig leven kan hebben. Maar ik denk toch dat een gezond lichaam hebben het leven toch fijner maakt.

Mooi en gezond

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ja zeker kan dat. Dus als je het kan kopen, kan je het ook verkopen.

Echt geluk heeft alleen niet met materialistische zaken te maken maar alles met je mentale welzijn.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik ben nu mijn grootste droom aan het vervullen. Mijn wereldreis. Ik heb het met mijn werkgever kunnen regelen dat ik 6 maanden onbetaald verlof mocht opnemen. Straks ga ik terug naar mijn oude baan en dat is prima. Mijn baan vind ik nog steeds leuk.

Wat wilde je bereiken met je reis?

Ik ben toch jonger dan jij dus een stuk zelfkennis krijg ik er zeker van. Een ander zicht op het leven en de wereld. Meer een open blik.

En het mooiste is dat ik mij nu al realiseer dat het bij mij thuis zo slecht nog niet is. Zeker vind ik reizen geweldig. Dat blijf ik ook zeker doen. Maar ik ben er nu achter gekomen dat ik in mijn woonplaats niet ongelukkig wordt als ik daar leef. Ik heb lang gedacht dat ik opzoek zou gaan naar een andere plek. Het geeft rust dat mij woonplaats een prima plek is voor een gelukkig leven.

Kitesurfen doe ik nu al een tijdje en daar wil ik graag nog een stuk beter in worden. 80 procent gaat het goed Ik ga vaak kitesurfen in Nederland. Vroeger als kind gingen wij er al naar Nederland op vakantie.

Games

Geef een reactie