Over geluk. Richard, 24 jaar uit Vermont

Wat is geluk klaver klavervier

Richard is geboren in China. Zijn moeder kom niet voor hem zorgen. Rond zijn 6 jaar is hij geadopteerd door een Amerikaan. Zijn jongere broer is ook geadopteerd vanuit China. Vooral het eerste school jaar vond hij lastig omdat hij nog geen Engels sprak. Vriendschappen sluiten is dan erg lastig. Vooral de eerste periode voelde ik mij erg alleen op school. Mijn vader is een geweldige man.

Wat is voor jou geluk?

Omgeven zijn door vrienden.

Het gevoel hebben ergens bij te horen.

Geluk is een gevoel dat wij als maar najagen. Continue. Het is het ultieme doel. Ik denk niet dat geluk onbereikbaar is. Maar ik dat je de lat van geluk steeds stijgt. Het is hetzelfde als met geld. Je wilt er steeds meer van.

Geluk is een gemoedstoestand. Hoe wij willen zijn.

Externe factoren kunnen ook gelukkig maken.

Tevreden zijn met onszelf is zeker een vorm van geluk. Alleen als je egoïst wordt dan verlies je geluk. Al zullen vele mensen dat zich pas later realiseren.

Een onderdeel zijn van iets groots draagt ook bij aan geluk. Bijvoorbeeld een Boeddhistische monnik. Zij zijn onderdeel van het universum. Zij begrijpen het grote geheel zeer goed. Dat geven veel gelukkiger maakt.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Voor mij is zijn relaties het belangrijkste. Daarna, gezondheid, geld en een baan.

Met relaties bedoel ik dan de relaties met mijn vrienden en mijn familie. Die relaties geven je alles. Je mag er echt jezelf zijn.

Auto

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Je kan geluk niet kopen.

Je kan het gevoel van geluk kopen maar dan slechts voor tijdelijk.

Geld kan een middel tot geluk zijn. Je kan er een cadeau voor kopen voor iemand. Dan is die persoon wel gelukkiger. Geven maakt gelukkig. Geen geld te wereld kan je echt gelukkig maken. Aan geld zit een limiet voor geluk.

Als je alles al hebt gekocht dan heb je misschien geen gevolg wensen meer.

Geld is er om te delen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik wil een gemoedsrust zodat ik kan mediteren. Het helpt mij om na te denken.

Ik ben nu op een punt in mijn leven dat ik zelf opzoek moet naar doelen. Zolang je op school zit volg je een uitgezette koers. Het doel is dan slagen voor de opleiding. Nu ga ik opzoek naar mijn eigen doelen.

Het is voor mij nu de eerste keer dat ik terug ben in China. Ik schaam mij dat ik mijn geboortetaal niet kan spreken. Chinees leren is dus al een doel.

Mobile

Geef een reactie