Over geluk. Rhys. 23 jaar uit Melbourne

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Emotionele retour. Je krijgt wat je investeert. In je omgeving, mensen en in jezelf. De energie die ja dan terugkrijgt dat is geluk. Maar je moet wel eerst investeren.

Dit antwoord komt er snel en soepel uit. Je hebt hier vaker over nagedacht?

Zeker heb ik dat. Iedereen wil gelukkig zijn. Dan moet je er wel over nadenken en je erin verdiepen. Hoewel geluk wel redelijk complex is.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties zijn het belangrijkste. Want als je bijvoorbeeld mentaal ziek bent kunnen je vrienden je helpen. Vandaar dat relaties het belangrijkste zijn. Zij kunnen je helpen als het met de rest niet goed gaat.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Het ligt er heel erg aan hoe je het betaald. Geluk is een combinatie van tevreden zijn op drie vlakken. Mentaal, spiritueel/energie en lichamelijk.

Dat maakt dat geluk ook best moeilijk is. En iets kopen wat de drie vlakken bevredigd bestaat denk ik niet. Maar als iemand dat zou ontwikkelen of ontdekken die heeft goud in zijn handen. Iedereen gelukkig maken. Helaas werken ons lichaam en geest veel complexer dan dat er 1 ding bestaat wat voor iedereen werkt.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik zou graag mijn levensstijl wat hoger hebben dan het nu is. Dan zou ik mijn vriendin nu al ten huwelijk kunnen vragen. En haar een mooie ring kopen. Dat klink misschien tegenstrijdig met wat ik net zei. Geld op zichzelf draagt niet bij aan geluk. Maar ik wil graag trouwen met Tayla en dat kost geld. Ik kan er natuurlijk voor werken en sparen maar als ik een loterij zou winnen, sla ik dat niet af. Dan kan ik mijn wens gewoon eerder vervullen. Veel geld hoef ik niet te hebben.

Wij zijn al een keer in de winter in Amsterdam en Rotterdam geweest. Wat een mooi land is Nederland. Iedereen is zo vriendelijk en open. Wij praten regelmatig over dat wij over een paar jaar naar Nederland willen verhuizen. Australië is zo duur geworden.

Geef een reactie