Over geluk. Peter (60) en Monique (54) uit Nederland

Wat is geluk klaver klavervier

Wij zijn lekker anders en willen de vragen samen beantwoorden en nog redelijk anoniem ook.

Wat is voor jou geluk?

Dan komen wij toch uit op de clichés. Gezond zijn en dat het goed gaat met onze kinderen.

Van ons beide is een ouder overleden en dat is verdrietig. Peter: Natuurlijk is het verdrietig maar het hoort ook bij het leven.

Wij willen graag leuke dingen kunnen blijven doen.

Als je alles hebt wat je ECHT nodig hebt zoals een goede gezondheid en in ons geval ook een partner dan ben je gelukkig. Geluk in de liefde is ook belangrijk. Wij hadden beide eerder een andere relatie. Wij zijn nu 5 jaar samen. Ongeveer de helft van de week woon ik bij hem en daarna hij bij mij. Wij zijn slechts 1 avond niet samen. Nu mijn kinderen het huis uit zijn kunnen wij ons richten om in 1 huis te gaan wonen. Nou dat wordt het huis van Peter want dat huis is ruimer.

Als je in je leven genoeg financiële middelen hebt om te leven en nog dingen te kunnen doen die je wilt ben je wel gelukkig.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Punt.

Wat heb je aan geld als je ziek bent.

Of zoals hier in Thailand: zonder schrammen van een scooter stappen dat is ook geluk.

Of de opmerking van Willen Duyn: Wat is ultiem geluk: Na een avond flink zuipen wakker worden zonder kater. Haha.

Geluk is ook zoals nu in een mooie zwembad zijn en dat je vriendin dan een lekker koud biertje voor je gaat halen.

Geluk bestaat uit vele geluksmomenten. Op deze reis hebben wij al een paar geluksmomenten gehad. En nu wil ik ze opnoemen en ben ze vergeten.

Gewoon weer nieuwe geluksmomenten maken.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Punt.

Je kan geluk niet kopen.

Al denk ik wel als mensen zeggen geld maakt niet gelukkig dat er genoeg mensen zijn zonder geld die daar toch echt anders overdenken.

Zij: Nu ik denk dat wij veel mensen gelukkig maken als wij meenemen op onze boot.

Hij: Ja maar wij laten de mensen toch niet betalen. Wij hebben wel ooit voor die boot betaald maar volgens mij is dat toch iets anders.

Bijvoorbeeld mij ex-vrouw en ik wilden altijd graag een groot huis. Nou dat huis is er gekomen. Ik woon er nu nog. De eerste ochtend toen ik wakker werd dacht ik echt Goh wat een groot huis is moet best ver lopen. Maar die grote wen je ook weer zo aan. Een groter huis maakt echt niet gelukkiger. Je went aan alles wat je hebt. En je droomt van alles wat je niet hebt.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Zij: Ik wens dat wij lang samen zullen blijven. Dat wij samen oud worden.

En ik wens dat mijn kinderen gezond en gelukkig worden. Als het niet goed gaat met de kinderen gaat het met mij ook niet goed. Ik hoop dus dat het mijn kinderen goed gaat. En met onze ouders ook.

Hij: Nou met de ouders dat kun je niet menen op hun leeftijd. Zij hebben een goed leven gehad. Als zij komen te overlijden is dat prima op hun leeftijd.

Ik zou het wel lekker vinden als wij samen iets kunnen opzetten om iets uit te halen. Een leuke droom is bijvoorbeeld; Een zeiljacht kopen hier in Thailand en dan mensen rond varen. En dan niet als het heel druk is maar heel vroeg of juist heel laat of andere routes nemen zodat mensen meer kunnen genieten. Of een bed en breakfast beginnen.

Of het er van komt dat zien we wel. Maar een mooie droom is het

Ach ik heb nu een hele goede baan en krijg van een oude werkgever zelfs al iets pensioen.

De volgende dag willen zij nog iets toevoegen aan de antwoorden. Wij zeiden het hebben van een relatie maakt ons gelukkig. Echter voor de volledigheid dient het te zijn het hebben van een goede relatie. Een harmonieuze relatie.

Cadeauwinkel

Geef een reactie