Over geluk. Nguyen/William, 39 jaar uit Hanoi. Eigenaar van restaurant William/Cumulus.

Wat is geluk klaver klavervier

Zijn levensverhaal heeft 28-2-2019 in de Volkskrant gestaan. Het artikel gaat vooral over de ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-Un. Als voorbeeld voor Noord-Korea dat het mogelijk is een land te veranderen vanuit communisme. William komt uit een zeer arm gezin. Al jong werkte hij als schoenpoetser in de stad.

Wat is voor jou geluk?

Ik geef om de arme mensen. Vooral geef ik om de arme kinderen.

Iemand heeft mij van straat gepikt en naar school gestuurd. Ik was de oudste van de klas en werd er om uitgelachen. Op die school heb ik leren werken in een restaurant zowel de bediening als koken.

Nu wil ik graag hetzelfde terug doen voor andere arme kinderen. Dat ik zoveel geld ga verdienen dat ik de school voor andere arme kinderen kan betalen.

Onderwijs is heel belangrijk in het leven.

Een maand onderwijs op een gewone school kost ongeveer euro 5,80 per maand voor een kind.

Ik heb nog een oude foto daar sta ik met mijn 3 broers op. Mijn jongste broer heeft geen schoenen aan op de foto. Mijn ouders waren te arm om hem ook nog schoenen te kopen. Wij hadden allen een set kleding.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Werk. Zonder werk kan ik niet. Dan zou ik lui zijn en daar hou ik niet van.

Ik wil werken en anderen helpen.

Koken

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee geluk is niet te koop.

Het geluk dat je kan kopen is in ieder geval niet het goede geluk.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Mijn droom is dat ik de baas ben van een restaurant.

Ik ben nu sinds kort de eigenaar van dit kleine restaurant maar ik wil heel erg graag een heel groot restaurant. Dat mijn restaurant uitgroeit tot een heel groot restaurant.

Dan kan ik heel veel arme kinderen helpen.

Ik heb nu het geld dat ik had geïnvesteerd in dit restaurant. Nu hoop ik bekend en beroemd te worden zodat er steeds meer mensen hier komen eten en drinken. Zodra ik meer geld verdien kan ik naar een andere betere locatie. Op die andere plek moet het restaurant zo groot worden dat ik arme kinderen kan helpen. Maar voor nu moet ik op deze plek beginnen. Het is geen ideale locatie. Maar ik wilde en moest toch ergens beginnen.

I have a dream

From street kid tot entrepreneur.

Kantoor en school

8 gedachten over “Over geluk. Nguyen/William, 39 jaar uit Hanoi. Eigenaar van restaurant William/Cumulus.”

Geef een reactie