Over geluk. Nghiep, 54 jaar uit Da Lat

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Om eerlijk te zijn. Dat mijn familie gelukkig is dat is voor mij het belangrijkste.

Toen mijn kinderen jong waren wilde ik dat zij goed zouden studeren. Ik denk dat een goede opleiding belangrijk is. Hier in Vietnam is een goede opleiding of geen opleiding het verschil tussen een goed leven hebben of een arm leven.

Op geluk kun je geen bedrag hangen.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid en geld. Maar als eerste gezondheid.

Mijn eigen gezondheid is zeer belangrijk. Mijn vrouw heeft al 20 jaar diabetes. Door haar ziekte kan zij niet werken dus ik verdien alleen het geld. Dat vind ik geen probleem maar ik kan niet ook nog ziek worden.

Ik geloof heel erg in Karma vanuit mijn boeddhistische geloof. Ik ben goed voor mijn zoon geweest. Hij heeft kunnen studeren. Dus ik denk wel dat hij, mocht het nodig zijn, voor ons gaat zorgen. Hij heeft nu een goede baan.

Ik omschrijf dat altijd als de traan gaat altijd omlaag. Het betekend dat de ouders altijd voor hun kind zorgen en dat als het nodig is krijg je het terug. Want ik heb vroeger ook goed voor mijn ouders gezorgd.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Niet makkelijk in ieder geval.

Poeh dat is voor mij echt een moeilijke vraag die ik niet kan beantwoorden.

Er zij toch echt zoveel rijke mensen die ongelukkig zijn. Dus kan je geluk niet kopen. Ik geloof echt dat ik meer gelukkige arme mensen ken dan gelukkige rijke mensen. Gek toch?

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik zou graag een fijner huis hebben. Het stuk grond heb ik al met mijn huidige huis erop. Ik wil graag een huis met twee verdiepingen.  Voor ons is het huis een soort bijdrage voor je graftombe.

Ik was erg teleurgesteld in mijn oudste zoon. Hij is getrouwd en woont nu bij haar ouders. Mijn schoondochter is het enige meisje thuis en zij zorgt nu voor haar oude ouders. Maar zo hoort dat niet in Vietnam. De vrouw hoort bij de ouders van de man te gaan wonen. Maar ik heb nog een zoon echter heeft zijn vriendin geen broers en zussen. Maar ik hoop echt dat hij bij ons komt wonen.

En ik wil heel graag dat mensen zich rechtstreeks bij mij aanmelden voor een tour. Nu boeken nog veel mensen via mijn baas maar die verdient er veel geld aan. Mensen kunnen mij rechtstreeks boeken. Ik heb een website en Facebooksite. Hopelijk krijg ik dan meer tours en meer geld. Dus ik hoop dat jouw website een succes wordt dat is dan mooi gratis reclame voor mij.

Een mooie quote van hem. Veel mensen in Vietnam zijn in hun hoofd communstisch en in hun maag kapitalistisch.

Geef een reactie