Over geluk. Nathalie, 41 jaar uit Otley.

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Reizen maakt mij erg blij.

Het is gewoon een gevoel vanbinnen. Het is niet afhankelijk van spullen hebben. Het komt ook uit de energie om je heen. Van de energie van andere mensen om je heen.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties. Dan gezondheid, geld en werk.

Relaties met alle mensen. De energie die je deelt met mensen. Familie, vrienden maar ook met vreemden. Je kan ook heel snel een klik hebben met vreemden. Dat ik denk dat is een geweldig iemand.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee totaal niet.

Je kan voor jezelf geen geluk kopen voor andere mensen wel.

Bijvoorbeeld dat je voor mensen eten kan kopen omdat zij er zelf geen geld voor hebben. Dan koop je het wel maar voor een ander. Geven maakt gelukkig.

Maar in het grote geheel kan je geluk niet kopen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik ben nu heel gelukkig, Op deze reis heb ik bijna 40 jaar gewacht. Mijn vader en moeder hebben veel gereisd en dat maakte dat ik ook graag die plekken wild bezoeken. Ik heb al wel gereisd. Ook met mijn dochter heb ik al langere mooie reizen gemaakt. Maar ik zat altijd vast aan een schoolvakantie.

Het grove plan van deze reis is dat mijn vriend en ik 2 jaar gaan reizen. Liever langer als het ons lukt om onderweg geld te verdienen. Het was de bedoeling dat mijn dochter ook mee zou komen. Zij is net 20 geworden en wilde niet bij haar vriendje, vrienden en oma weg. Het afscheid nemen was voor ons beide erg zwaar. Ik heb mij ook echt wel schuldig gevoeld. Maar ik zeg al jaren tegen mijn dochter dat wij gaan reizen als zij klaar is met haar studie. En dat is nu. Gelukkig komt zij over een paar weken wel een stukje met ons meereizen.

En natuurlijk wil ik op internet geld gaan verdienen. Zodat wij langer weg kunnen dan de 2 jaar wat nu moet lukken met ons budget. Wij zijn nu 3 maanden aan het reizen en het bevalt ons prima.

Geef een reactie