Over geluk. Marvin 55 jaar uit Winnipeg Canada. 

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Ik ben nu een gescheiden man en moet dus mijn eigen geluk zoeken. Uitvinden wat mij gelukkig maakt. Uiteraard ben je altijd verantwoordelijk voor je eigen geluk. Maar in een huwelijk kan jij je soms verliezen. Mijn ex-vrouw was zeer verzorgend en ik ben zeer goed in ontvangen. Zij zorgde als moeder ook het meest voor onze kinderen. Ik werkte heel veel uren en verdiende goed geld zodat wij een prettig leven hadden.

In 2011 heb ik een zeer ernstig ongeluk gehad. Ik had heel veel botbreuken. Van mijn enkel tot meerdere breuken in mijn been en een in mijn rug. Het zag er zeer slecht uit. Het heeft 2 jaar geduurd voor ik weer kon lopen. Mijn werkvergunning voor de vrachtwagen was al ingetrokken omdat het er slecht uitzag. Dus ik ben officieel afgekeurd. Dat was al een nare periode voor ons huwelijk en voor ons gezin. Opeens was ik altijd thuis en niet meer de persoon die het grote geld verdiende. En ik was een hele tijd afhankelijk van andere mensen.

Ik heb vier dochters. In 2013 is mijn dochter Cassandra verongelukt. Dat is een hele heftige en verdrietige ervaring. Mijn vrouw en ik zijn er ieder op onze eigen manier mee omgegaan. Uit eindelijk voelde zij zich zeer ongelukkig en is vertrokken. Zo kan het gaan in het leven.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Communicatie is het belangrijkste. Communicatie in al je relaties. Mijn ex vrouw en ik stopten met praten. Nu wij gescheiden zijn en ons eigen leven hebben praten wij weer meer. Nu zijn wij goede vrienden. Het was misschien anders gegaan als wij waren blijven praten. Maar dat weet je niet.

Het leven gaat door. Ondanks alle verdrietige situaties kan je niet blijven hangen in het verleden. Je moet door met je leven. Je leeft nu.

Mijn familie is nog belangrijk voor mij. Echter wonen de kinderen allen op zichzelf. En op dit moment hebben zij mij niet echt nodig. Mocht er iets zijn dan kunnen zij altijd bellen. En is het nodig dan vlieg ik naar huis.

Ik ben afgekeurd en reis veel. Nu ben ik voor een paar maanden in Laos. Het weer is het heerlijk. Ik heb dan minder last van stijve benen en een stijve rug. De warmte hier is goed voor mij. Ik verblijf hier in een appartement boven een kantoorpand van een vriend. Kosteloos. Als hij in Canada is woont hij in mijn logeerkamer. Zo helpen wij elkaar voort. Het leven is in Laos stukken goedkoper dan in Canada. Na 30 dagen ga ik even naar Thailand, Cambodja of Vietnam. En dan kom ik weer na Laos en krijg weer 30 dagen een visum. Je kan ook heel eenvoudig een visumverlenging kopen. Als je maar niet in aanraking bent gekomen met de politie krijg je die zo. Maar ik vind het niet erg om even ergens anders naartoe te gaan.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Totaal niet. En als je dat probeert verspil jij je tijd.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik heb veel wensen en dromen. Maar bovenal wil ik mijn kinderen helpen waar ik kan. Ik ben nu na vele jaren weer single. Ik probeer vrienden te zijn met mijn kinderen en kleinkinderen. Mensen ontmoeten is makkelijk voor mij.

Ik wil niet alleen oud worden dus ik zou graag een partner ontmoeten. Iemand om mee te lachen en samen te leven.

Happiness is a state of mind.

Negative people will never be happy.

Miljoenen artikelen

Geef een reactie