Over geluk. Marian, 58 jaar uit Vancouver

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Mogelijkheden plannen.

Mijn dromen te volgen en waar te maken.

Meer vrijheid.

Minder moeten.

Om mijn dromen waar te maken heb ik een goede gezondheid nodig. En de steun van mijn ouders, kinderen en vrienden. Mijn ouders zorgen voor mijn kat. Ik heb spullen ben ze opgeslagen en als ik even in Canada ben slaap ik bij ze. Mijn zoon woont nog in mijn huis. Een deel van de woning is verhuurd en dat regelt hij als het nodig is.

Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt. Het hele systeem is omgegooid. Het oude systeem met speciaal onderwijs was te duur. Nu heb je dus op elke school allerlei kinderen door elkaar zitten. Ik ben opgeleid tot algemeen docent en heb geen diploma voor speciaal onderwijs. Ik had 30 kinderen in mijn klas. Een kind was nog niet zindelijk en kon niet lezen en kende de kleuren niet terwijl hij 12 is. Als ik mijn aandacht op hem richt doe ik de rest van de kinderen te kort en vice versa. Volgens mij haalt op deze manier niemand zijn maximale kunnen.

Jaren geleden ben ik gescheiden. Ik had heel veel jaren een geweldige relatie. Mijn ex man had een goede baan. Wij deden leuke dingen met ons gezin, familie en vrienden. Tot hij ontslagen werd i.v.m. een crisis op zijn werk. De eerste drie jaar ging het nog. Al begon hij steeds meer alcohol te drinken. Hij gleed steeds verder weg. Uiteindelijk was hij met 45 jaar drugsverslaafde. Dat verwacht je niet van een leuke betrouwbare man dat die na zijn 40 nog drugsverslaafde wordt. Ik vond de thuissituatie zeer slecht voor mijn kinderen en ben gescheiden. Ik moest volledig gaan werken. Volgende nog een studie van 4 jaar en hield het gezin draaiende. Het waren pittige jaren.

Een paar jaar geleden ben ik aan mijn tafel gaan zitten en heb opgeschreven wat mij echt gelukkig zou maken in mijn leven. Ik ben dus nu met vervroegd pensioen gegaan. Daarvoor heb ik dus bezuinigd op mijn uitgaven. Veel spullen opgeruimd en weggedaan. En nu wil ik ongeveer 3 jaar gaan reizen. Tussendoor bezoek ik mijn familie in Canada.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Zonder goede gezondheid kan je niet zoveel dingen doen. Met een goede gezondheid ligt de hele wereld aan je voeten.

Ik heb zware jaren achter de rug. Die heb ik doorstaan. Ik ben een sterke vrouw. Dus ik heb mijn gezondheid en ik ben sterk dan ligt toch echt de wereld aan je voeten.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Tijdelijk geluk kan je misschien kopen. Iets dat je even een moment van vreugde geeft.

Geluk komt niet van buitenaf. Geluk zit in je.

Je moet allereerst van jezelf houden.

De behoefte theorie van Maslow die klopt zeer goed

De basis moet goed zijn.

Ik ben denk ik bijna bovenaan de Pyramide. Of Misschien ben ik al wel bovenaan. Nu wil ik zorgen dat ik zo hoog blijf.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Nog gelukkiger dan nu. Ik ben al zeer gelukkig,

Dan wil ik continueren met mijn dromen waarmaken.

Blijven reizen.

Ik wil straks wel even weer een parttimebaan. Maar dan ook echt een leuke baan. Waar ik geen stress of zorgen van krijg. Als ik dan weer met pensioen ga wil ik een huisje aan de zee. Met een hond en een kat.  

Is dat huis in Canada?

Dat weet ik nog niet. Dat laat ik allemaal nog open.,

Ps. Marian is via een gezamenlijke bekende in contact gekomen met een man die op Hawaii woont. Na vele emails , appjes en belletjes gaan zij elkaar over een paar dagen zien. Marian giechelt als een jonge griet.

En Ja, de vonken vliegen eraf. Het klikt erg goed. Op facebook is de status al veranderd in heeft een relatie met………….

Boeken algemeen

Geef een reactie