Over geluk. Marcel, 60+ Rijssen

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is dit een prachtige dag. Het is heerlijk weer. Ik ben op een voor mij nieuwe motor hier naartoe gereden. En nu even ontspannen en zwemmen. Deze zomer was het weer prachtig en dan ziet het leven er toch leuker uit.

Ik denk dat geluk voor iedereen anders is. In Rijssen was, en voor velen is nog steeds, het geloof heel belangrijk. Ik ben opgevoed in een katholiek gezin. Thuis draaide alles om het geloof en de kerk. Zoals ik het zie is het vooral opleggen van heel veel verboden. Ze prediken dat je elkaar moet respecteren. Echter respecteert en geloof geen ander geloof. Dat is toch vreemd? Katholieken gingen vroeger de wereld over om anderen hun geloof op te dringen.

Ik en mijn vrouw zijn al van jongs af aan bij elkaar. Wij zijn niet getrouwd in de kerk. Mijn ouders hebben het daar heel lang heel moeilijk mee gehad. En dan vooral ook om wat anderen er van zouden denken en vinden. Mijn broers zijn getrouwd in de kerk en hebben hun kinderen gedoopt. Vervolgens komen zij ook niet meer in de kerk. Ik vind dat toch lastig te begrijpen.

Geluk is elkaar respecteren en accepteren.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid.

Een van mijn beste vrienden heeft net te horen gekregen dat hij parkinson heeft. Hij had altijd 2 goed lopende bedrijven. Geld is totaal geen probleem. Maar wat heb je aan geld als je niet gezond bent.

Relaties zijn prettig. Mits ze goed en gezond zijn.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ik denk dat heel veel mensen wel denken dat het te koop is. Dat alles met geld te koop is. Maar het echte geluk. Nee het echte geluk kan je niet kopen. Spullen kan je kopen. Geluk niet.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik heb gespaard om vervroegd te kunnen rentenieren. Gelukkig vind ik mijn werk leuk. Ik had al een stukje kunnen opnemen. Dus al minder kunnen gaan werken. Alleen vind ik mijn werk nog leuk en dacht ik werk nog even door dan heb ik later iets meer geld. En nu, ook door de ziekte van die vriend, denk ik waar doe ik het voor. Dus werk ik nu iets minder. Volgend jaar wil ik helemaal stoppen. Eens kijken hoe ik mijn leven dan ga invullen.

Vandaag ben ik gelukkig. Ik heb net een andere tweede hands motor gekocht. Een Harley. Het geluid wat daar uitkomt maakt mij zeer gelukkig. De kracht die in die motor zit. Zodra ik start begint het gevecht om de krachten. Hiervoor had ik ook al een Harley. Ik koop ze tweede hands. Deze is zelfs 2 ouder dan mijn vorige. Maar met deze ben ik veel blijer. Deze is krachtiger.

Cadeauwinkel

Geef een reactie