Over geluk. Luke, 28 jaar uit Londen

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is geluk sterke familiebanden.

Een gezellige tijd hebben met elkaar.

Ik ben enig kind en mijn beide ouders zijn ziek. Mijn moeder haar kortetermijngeheugen is erg slecht. Ze vergaat alles al naar 30 seconden. Meestal noemt zij mij bij de naam van haar broer. Zelfs als wij samen bij haar op bezoek zijn kan zij ons niet uit elkaar houden. Terwijl het mijn oom is die stukken ouder is. Mijn vader heeft een handicap. Gelukkig krijgen zij nu thuiszorg en dat gaat goed.

Maar doordat ik van dichtbij mee maak wat een ziekte met mensen doet en dat het leven dus ook zomaar over kan zijn. Realiseer ik mij dat de tijd met mijn ouders mij zeer kostbaar is. Dus ik wil nu zoveel mogelijk tijd met ze doorbrengen. Nu het nog kan.

Hoewel het tegenstrijdige is dat ik nu net ben begonnen met reizen. Gelijk vanaf de universiteit ben ik voor mijzelf begonnen. Ik werk in beleggingen. Hele dagen alleen op een kantoor. De laatste 7 jaren ben ik niet op vakantie geweest. Ook gaf ik zeer weinig geld uit. Al het geld dat ik verdiende wilde ik weer beleggen. Tot vorig jaar een vriend mij uitnodigde om met zijn kamper mee te gaan. Ik heb er toen zo van genoten. Ik realiseerde mij dat er zoveel meer is dan werken en geld verdienen. Dat ik nu moet genieten van het leven.

Want misschien is er geen later

Door mijn werk heb ik alleen een laptop en internetaansluiting nodig. Ik kan van overal op de wereld werken. En dat wil ik nu een tijd gaan doen.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid uiteraard.

Door mijn ouders weet ik nu hoe waardevol een goede gezondheid is. Ik denk dat veel mensen die geen ziekte van dichtbij kennen, hun gezondheid als vanzelfsprekend aanvaarden.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Oei lastige vraag. Jij stelt vragen waar ik normaal niet zo over nadenk. Al kom je op het goede moment. Net nu ik grote wijzigingen doorvoer in mijn leven.

Kopen weet ik niet.

Verkopen kan wel. Je kan mensen nieuwe dingen, hulpmiddelen, cursussen of boeken verkopen die helpen om je gelukkiger te maken. Geld kan je nieuwe dingen bieden.

Misschien is het zoals je het kan verkopen dan kan je het natuurlijk ook kopen.

Geld opent nieuwe mogelijkheden en werelden.

Helaas. Want mij werd altijd geleerd dat je geluk niet kan kopen. Maar een stukje geluk kan je wel kopen. Het kan een beetje helpen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik wil na al die jaren alleen op kantoor werken heel graag nieuwe ervaringen opdoen. Nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Nieuwe mensen ontmoeten.

Nieuwe plekken ontdekken.

Minder met mijn werk bezig zijn en vooral meer leven en genieten.

Geef een reactie