Over geluk. Livia, sinds 1 dag 19 jaar uit München.

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is geluk dat je doet wat jezelf wilt.

Dat je goed met jezelf kan zijn en leven.

Zonder je iets aan te trekken wat anderen vinden. Natuurlijk kan je na andere mensen luisteren maar het is jouw leven.

Liefde geven en krijgen is belangrijk voor geluk.

Mensen zijn belangrijk voor geluk.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties met mijn dierbaren. Mijn familie en vrienden. Ik kom uit een gezin met 6 mensen.

Een eenzijdige relaties werkt niet. Ik heb liever een paar hele goede vrienden dan heel veel vrienden die relaties zijn die niets toevoegen.

Gezondheid is ook belangrijk. Ook voor mijn dierbaren. Bijvoorbeeld als mijn moeder heel erg ziek zou worden dan treft dat mij ook. Mijn eigen gezondheid is natuurlijk ook belangrijk anders geniet je niet.

Werk is wel belangrijk omdat je er een groot deel van je leven doorbrengt. Het moet dan wel bevrediging geven. Maar je moet ook niet te veel werken. Vrije tijd is ook heel belangrijk.

Op het laatste pas geld. Genoeg geld hebben is voldoende. Het hoeft niet veel te zijn.

Helaas kosten veel mooie ervaringen in het leven wel veel geld. Bijvoorbeeld mijn vliegticket vond ik toch best veel geld.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Tijdelijke geluk kan je kopen.

Maar levensgeluk kan je niet kopen.

Als je spullen of dingen koopt geeft het even een goed gevoel. Maar dat gevoel is ook zo weer weg. Misschien voel jij jezelf wel slechter na die tijd. Omdat je geld hebt uitgegeven en het geluksmoment slechts zo kort was

Ik kan zonder geld uit te geven heel gelukkig zijn. Bijvoorbeeld een film kijken of eten met vrienden. Thuis hebben wij het goed dus misschien kan ik de waarde van geld niet goed inschatten. Door de hoge welvaart die ik van huis uit ken.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Mijn eerste wens is dat het goed gaat met mijn studie en een leuke baan vindt in de toekomst.

Mijn tweede wens is dat ik beter naar mijn eigen gevoel ga luisteren. Meer mijn eigen leven ga leiden. Mij niet laat leiden door anderen. Natuurlijk mogen anderen mij tips geven. Maar ik wil geen spijt krijgen van dingen ik gedaan heb door naar anderen te luisteren.

Liever heb ik spijt van iets wat ik zelfgekozen heb.

Reizen algemeen

Geef een reactie