Over geluk. Lisa, 30 jaar uit Guangzhou in China

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Je weet het als je het voelt.

Als ik mij ga afvragen of ik wel gelukkig ben of dat ik misschien iets anders wil of meer dan ben ik dus niet gelukkig op dat moment.

Als je gelukkig bent geniet je van het nu.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Ik scheid die dingen niet meer van elkaar. Vroeger deed ik dat wel en had ik voor geld gekozen omdat het leven dan toch een stuk makkelijker is.

Nu is voor mij mijn leven het hele pakket bij elkaar.

Daarom ben ik ook verhuist en ga ik het land door om op verschillende plekken te wonen en werken. Ik denk dat deze levensstijl goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn ouders snappen mijn keuze niet maar zij moeten het accepteren. 18 jaar was ik toen ik al uit huis ging om in Beijing te gaan studeren.

Ik heb een paar maanden in het noorden gewerkt tot ik de enorme kou echt zat was. Ook heb ik bijna 6 maanden in een klooster gewoond. Gewoon om te kijken of dat bij mij past. Nou dat leven in een klooster ben ik dus echt niet geschikt voor. Al was het een zeer leerzame periode. Als je ergens woont waar er geen invloeden en informatie van buitenaf bij je komt ga je helemaal op in jezelf. Je hebt alleen nog maar je eigen gedachten. Je eigen ervaringen. Gebeurtenissen die ik had weggestopt kwamen naar boven en moest ik alsnog verwerken. In die tijd heb ik mijn lange haren, die tot bijna mijn billen kwamen, helemaal kaalgeschoren. Dat voelde erg vrij en schoon.

Boeken

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

In mijn ervaring zijn dingen die gratis zijn net zo waardevol als dingen die geld kosten. Wat ik bedoel is: Vandaag heb ik een gebakje gegeten. Heerlijk was die. Maar of ik hem nu zelf betaald heb of zou hebben gekregen. Ik geniet net zo van het eten van dat heerlijke gebakje. Voor mij is er geen verschil.

Ik denk dat heel veel geluksmomenten toevalligheden zijn die op je pad zijn gekomen. Zelf vertrouw ik meer op mijn gevoel. Ik hou niet van kiezen. Tijdens mijn leven heb ik al zoveel keuzes moeten maken. Op school heb ik zoveel examens gehad met meer keuzevragen. Nu ben ik keuze moe haha.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik wil heel graag mijn eigen guesthouse of hostel hebben.

Ergens in de bergen. Afgelegen maar toch goed bereikbaar voor gasten. Niet een hele grote maar met een gezellige inrichting.

Daarnaast wil ik graag blijven reizen.

Sinds een week werk in dit hostel om meer ervaring in de toeristen sector op de doen. Om te kijken in de keuken van een ander.

Gezondheid

Geef een reactie