Over geluk. Lilli, 24 jaar uit Keulen

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is geluk: Wensen hebben en de mogelijkheid hebben om ze te vervullen.

Ik denk dat geluk heel erg per land en per situatie verschilt. Mensen in Kachastan zullen andere wensen hebben dan wij in West-Europa.

Ik wil ook graag een gevoel van thuiskomen hebben met mijn familie en vriend. De relatie met mijn vriend is zeer belangrijk voor mij. Wanneer mijn relatie goed loopt komt de rest er van zelf achteraan.

Mijn toekomstige carrière is ook belangrijk voor mij. Ik wil er een voldaan gevoel uithalen. Het liefst zou ik willen dat mijn werk niet eens als werken zou voelen. Dan heb ik echt de baan die bij mij past. Een leidinggevende functie zou ik om het aanzien en de waardering van mijn eerdere werk wel prettig vinden. Het salaris vind ik minder belangrijk.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties en dan vooral die met mijn vriend.

Ik denk dat iedereen hier voor relaties kiest. Al zie ik daar in het dagelijkse leven maar weinig van terug. Bij mij op het werk zijn er heel veel collega’s die al jaren voor het zelfde bedrijf werken. Zij stoppen eigenlijk alle tijd en energie in hun baan. Hun partner krijgt de uitgebluste versie thuis. De relatie lijdt dan onder de baan. Voor mij klopt dat niet als jij je relatie zo belangrijk vindt. Natuurlijk overkomt het mij nu in het eindstadium van mijn afstuderen ook wel eens. Maar ik en mijn vriend weten dat die situatie tijdelijk is.

Reizen

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ja, er zijn heel veel dingen die kunnen bijdragen aan geluk. Ik denk wel dat echte arme mensen minder geluk hebben. Geld hoort toch bij geluk want dan kan je dingen kopen die aan geluk bijdragen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Mijn trouwdag. Ik verwacht dit jaar een huwelijksaanzoek.

Ah nee doe dat maar niet als wens. Want dat is maar 1 dag. Mijn vriend en ik zijn al 7 jaar samen en wonen ook al een tijd samen. De trouwdag zelf is een bijzondere dag. Maar eigenlijk is het meer een formaliteit dan dat ik denk dat mijn leven erdoor gaat veranderen. Nee dat wordt niet mijn wens.

Mijn wens is dat ik mijn studie met succes afrond. Aansluitend zou ik graag een leuke start op de arbeidsmarkt maken.

Ps. Lily is ooit begonnen met een studie rechten. Al mijn vrienden gingen die studie doen. Vlak voor het staatsexamen kwam toch het inzicht dat de studie niet bij mij paste. Slapeloze nachten had ik van die studie en het examen. En ik vond het heel saai en demotiverend. Nu schrijft ik een afstudeeropdracht voor mijn studie Economie. Ik heb bij dit bedrijf al een baan aangeboden gekregen.

Mooi en gezond

Geef een reactie