Over geluk. Les, 57 jaar uit Carringplace, Canada

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Geluk komt van binnen.

Het is niet te koop.

Het zit in je hart.

Dat je tevreden bent met wie je bent.

Dat je tevreden bent met wat je hebt.

Ben je niet tevreden dan moet je wat veranderen.

Geluk komt van mensen niet van spullen.

De liefde tussen mensen moet wederzijds zijn. En dan bedoel ik de liefde tussen alle mensen in je leven.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Dat is primair. Ik ben nu op een leeftijd dat het belangrijker wordt. Afgelopen week is mij buurman overleden. Hij was even oud als ik. Een geleden is een neef en tevens vriend van mij overleden. Hij leeft altijd heel gezond en was heel sportief. Op een dag voelde hij zicht niet goed. Naar de dokter en de verkeerde uitslag hij moest alles maar regelen wat hij nog niet geregeld had. Een week later was hij al overleden. Dan word je echt met de neus op de feiten gedrukt. Iedereen sterft een keer je weet alleen niet wanneer. Dat is ook prima. Maar mijn jaren gaan nu toch wel meer tellen.

Relaties zijn ook belangrijk. Vooral eerst de relatie met jezelf. Je moet eerst van jezelf houden voor je ook van een ander kan houden.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Totaal niet. Niet mogelijk.

Als iemand het geluk had kunnen kopen en verkopen dan was het Robin Williams wel. Hij had heel veel geld. Hij bracht iedereen een lach en veel geluk. Zelf pleegde hij zelfmoord omdat hij ongelukkig was.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik doe het nu al. Deze reis nu maken. Ik heb het jaren voorbereid en gepland en nu reis ik 16 maanden over de hele wereld. Ik ga veel neven en nichten bezoeken. Okterberfest in Stuttgart. Zomercarnaval in Rio de Janeiro. Volgend oud en nieuw met vrienden in Athene. Allemaal mooie dingen

Ik heb de reis iets naar voren getrokken omdat ik nu opa ben. Ik wil niets missen van haar leven en dacht nu is zij nog maar 1 jaar. Nu mist zij mij nog niet echt. Later op de leuke leeftijd van ongeveer 6 jaar zou zij mij wel missen en ik haar ook.

Ik zou ook graag zolang leven dat ik mijn kleindochter nog moeder zie worden.

Graag wil ik ook heel lang gezond en zelfstandig blijven leven. Nooit wil ik naar een verpleeg- of verzorgingstehuis. Dan hoeft het leven niet meer van mij.

Ik wil gewoon mijn kinderen en kleinkinderen gezond en gelukkig zien.

Naar Buiten - Genieten

Geef een reactie