Over geluk. Kai, 18 jaar uit Den Haag

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is geluk blij zijn met wat je hebt.

Met de situatie waarin je zit.

En ik bedoel niet vastzitten in materialistische zaken.

Het is een mindset. Een manier van denken en leven.

Hoe ga je om met bepaalde situaties.

De vrijheid hebben om te gaan waar en wanneer ik wil.

Leren omgaan met situaties.

Zelf mijn eigen geluk creëren.

Eerder zocht ik geluk in anderen of in spullen.

Nu zorg ik dat ik goed ben met de situatie. Ongeacht hoe dan ook is.

Ik wil gelukkig kunnen zijn in het moment.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties zijn voor mij belangrijk.

En dan vooral die met mijn vrienden.

Ook wel met mijn familie maar onze band is niet sterk. Die band is ook nooit sterk geweest. Niet dat wij slecht zijn met elkaar. Maar de belangrijke dingen in mijn leven deel ik met mijn vrienden.

Ook ontmoet ik graag nieuwe mensen.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ja geluk kan je kopen. Maar het verschilt per persoon.

Voor mij is het een motorfiets. Met een eigen motorfiets zou ik echt zielsgelukkig zijn. Ik denk dat vele mensen een ding hebben waar zij echt gelukkig van worden. En dat ene ding kost geld dus kan je het kopen. Echter geldt dat slechts voor dat ene ding. Normaal denk ik niet dat spullen bijdragen aan geluk. Geld is een middel maar niet tot geluk.

Verkopen kan zeker indirect. Mijn vader is therapeut. Hij verkoopt een dienst waarvan ik zeker weet dat het mensen gelukkiger maakt.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Dat zijn 2 dingen.

Ik wil heel graag leren omgaan, een mindset krijgen, dat ik goed kan omgaan met verdrietige en nare situaties. Want ja in het leven komen die dingen op je pad. En ik wil er beter mee kunnen omgaan. Dat ik niet blijf hangen in die situaties. Dat als er zich een verdrietige situatie zich voordoet ik toch nog een soort van geluk kan voelen.

Je moet weten dat ik 2 jaar depressief ben geweest. Niet klinisch depressief. Maar ik heb echt een hele rot tijd achter mij. Voor mij was dat naar maar ook voor mijn familie en vrienden. Waarom ik depressief was is niet echt duidelijk. Maar naar school gaan is voor mij erg lastig. Ik ben ooit begonnen op het gymnasium. Maar ben op 4 havo gestopt. Het hele dagen moeten zitten, luisteren en leren wat zij vinden dat ik moet leren is niet voor mij. Ik heb een test gedaan en ben hoogbegaafd bevonden. Tja. Maar ik werk liever met mijn handen. Maar mbo-niveau is niet uitdagend genoeg voor mij. Het liefst wil ik een baan. Geen 9 tot 5. Een baan die bij mij past en waar ik dan niet echt een opleiding voor nodig heb. Of beter gezegd niet een opleiding zoals naar school gaan. Want dingen leren vind ik wel leuk. Boeken lezen. Ik heb het schoolboek van mijn neef geleend. Voor motormonteur. Kijk dat vind ik erg interessant. Dat boek heb ik dan ook zo uit en snap het en kan het.

Een droom is om motor stuntman te worden. Maar ik snap dat er maar erg weinig zijn die daarvan kunnen leven. Dus moet ik misschien iets anders verzinnen. Daarom ben ik nu gaan reizen. Meer zelfkennis opdoen. Kijken wat ik ontdek. Misschien ga ik naar Australië. Ik hoor dat je daar je kan opwerken door het doen. Door te werken. Door te laten zien dat je het kan en dat een diploma minder belangrijk is. Dat land past misschien bij mij. Ik kan het een paar maanden proberen.

Ik wil geluk vinden.

Mijn eigen geluk.

Mijn eigen geluk creëren.

Geen huisje boompje beestje

Maar wat dan wel past?

Daar wil ik achterkomen

Miljoenen artikelen

Geef een reactie