Over geluk. Josh, 28 jaar uit Dunedin NZ

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Dat is vele jaren echt heel anders geweest dan ik er nu over denk.

Ik heb nu al een paar keer gehoord en gelezen, ook van een bekende socioloog, dat het vinden van een nut of doel belangrijk is.

Ik geloof daar wel in.

Dus het maakt niet uit wat het is. Maar je moet je of nuttig voelen dat kan in je werk zijn maar ook in je sociale contacten.

Of je moet een doel of doelen hebben gesteld waar je naartoe kan werken. Die doelen kunnen dus overal overgaan.

Die wetenschap heb ik nu.

En nu ben ik opzoek naar mijn doelen. Ik wil bewustere keuzes maken.

Ik heb een relatie. Mijn vriendin komt oorspronkelijk uit Thailand. Zij woont nu al vele jaren in Canada. Over twee jaar kan zij de Canadese nationaliteit krijgen. Ik vind dat zij zeker die periode nog moet blijven in Canada.

Wij zijn wel aan het kijken of we nu in Nieuw Zeeland of Canada willen gaan wonen. Wij zouden beide overal kunnen wonen. Dus misschien wordt het ook een heel ander land.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties zijn voor mij het belangrijkste. En dan de relaties met alles mensen. Ook zoals nu de mensen die ik hier in een hostel ontmoet. Ik vind het heerlijk dat je samen kan optrekken ongeacht je afkomst etc.

Ik geloof dat het geen toeval is dat wij elkaar op deze plek ontmoeten. En een kort samen zijn is ook een mooie ontmoeting of een korte relatie.

Geld is voor mij een middel die handig is.

Gezondheid is zeker belangrijk.

Werk is een lastige voor mij. Ik ben al tijden ene beetje aan het dolen met mijn werk. Officieel ben ik een studie geneeskunde aan het doen. Maar ik heb mij heel vaak laten afleiden met projecten en andere extra studie mogelijkheden. Ik voel niet de juiste passie om er mijn werk van te maken. Wel heb ik net besloten om mijn laatste punten te halen om toch een diploma te krijgen. Een diploma is toch belangrijk. Wat ik uiteindelijk echt wil gaan doen weet ik nog niet. Er komt vast wel iets op mijn pad.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ik vind dit wel een hele brede vraag. Toch moet ik er even over nadenken.

Ja tuurlijk kan je geluk kopen.

Ik houd van reizen en ik houd van een smaakvolle maaltijd. Beide kosten geld dus koop ik het. Als ik het kan kopen, verkoopt een andere het. Dus ja het kan.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Dan kom ik toch terug op antwoord 1.

Ik ben opzoek naar een doel of zelfs meerdere doelen.

Ik wil toch het gevoel hebben dat ik een waardevol leven leidt.

Zo dat was het? Dan ga ik nog een biertje kopen.

Bedankt Josh. Vanaf een dakterras in Shanghai

Geef een reactie