Over geluk. John, 70 jaar woont sinds 5 jaar in Laos. Geboren in Maleisië en vele jaren in Australië gewoond.

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Financieel onafhankelijk zijn.

Weinig persoonlijke verplichtingen te hebben.

Ten allen tijde de mogelijkheid hebben om te reizen.

Ik heb nog leuke informatie voor je als oud medewerker. Toen ik 5 jaar geleden een bankrekening opende ontving ik 12 procent rente. Nu is het gedaald maar toch nog 8 procent. En dat is gewoon bij het bankkantoor in deze straat. Kijk dan gaat het best lekker met je spaargeld. Het leven in Laos is een stuk goedkoper dan in Australië.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid.

Relaties zijn voor mij niet zo belangrijk geweest. Dat klinkt wel erg naar he? Maar mijn leven is toch anders geweest dan bij anderen. Het heeft mij gevormd.

In mijn jonge jaren hebben wij als gezin op verschillende plekken in Azië gewoond. Het meest in wat nu Maleisië heet. Mijn vader was de baas van het lokale politiebureau. In het dorp waar ik als kind woonde. Was de stad met drie hekken omheind. Als wij op bezoek gingen naar mensen in een ander dorp dan belden wij voor wij weggereden. Zij wisten dan hoe laat wij ongeveer zouden aankomen en als het te lang duurde was er onderweg iets gebeurt. Dan zou en patrouille je tegemoet rijden.

Toen ik een jaar of zeven was moest ik naar een kostschool. Eigenlijk was ik er nog te jong voor dus kwam ik bij een gezin in huis. In dat huis woonden meerder mensen tijdelijk. Echter waren het vooral volwassen. Nadien ben ik wel op de kostschool gaan wonen. En later verhuisden wij naar Australië. Daarom hecht ik mij denk ik minder snel aan mensen. Ik ken genoeg mensen. Heb zeker ook wel vrienden. Maar de ban die sommigen zeggen te voelen, dat gevoel ken ik niet.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Ik zeg van niet.

Maar er zijn genoeg mensen die het verkopen. De behoeftige ongelukkige mensen willen het hebben en dus betalen zij ervoor. Het is het zelfde als met het geloof. Behoeftige en ongelukkige mensen geloven het. Omdat zij iets nodig hebben om hun gelukkig te maken.

In China is er nu een telefoonlijn. Je kan bellen en dan zeg jij wat je nodig hebt of wilt horen. Dus als je belt ik wil geluk hebben dan vertellen zij jou iets prettigs en fijns. Jij betaald dus bepaald.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Gezond blijven. Dat was de makkelijkste vraag.

Reizen algemeen

Geef een reactie