Over geluk. Jackie, 34 jaar uit New York

Wat is geluk klaver klavervier

Jackie is net 34 geworden. Zij reist een paar weken alleen door Azië. Sinds 2 maanden heeft zij een vriend. Heerlijk stalend verliefd is zij.

Wat is volgens jou geluk?

Geluk betekend voor mij dat ik niet discuseer met het verleden. Dat ik het hier en nu accepteer zoals het is zonder dat het verleden daar invloed op uitoefent. Ik wil het verleden uit het heden houden.

Gewoon accepteren wat en hoe het nu is. Volgens mij geniet ik dan meer van het moment en de mensen die ik op dat moment ontmoet.

Als ik het heden niet accepteer zoals het is maar continue bezig ben met wat ik zou willen. Wat ik anders zou willen hebben. Wat ik meer zou willen hebben. Dan ben ik niet echt in het nu.

Ik vind het vervelend als mensen willen dat je anders bent. Mijn eigen ik is prima. Helaas willen veel mensen dat je anders bent, je anders gedraagt, anders kleed etc. Dat maakt mij triest.

Komt dit voort omdat jij zelf ook zonder vooroordeel benaderd wilt worden?

Ja dat klopt. Ik wil zonder verwachtingen en vooroordelen anderen benaderen en ik wil inderdaad dat anderen mensen dat ook bij mij doen. Het is gewoon veel eerlijker en mooier. Er ontstaan dan mooie waardevolle momenten.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

De vraagsteller laat gezondheid buiten beschouwing omdat de kans groot is dat velen die pijler gaan kiezen. Om het breed te houden is besloten dat geen keuze te laten zijn.

Ik begrijp prima dat je gezondheid buiten beschouwing laat. Echter denk ik dat alleen mensen met een slechte of mindere gezondheid of mensen die een ziekte hebben gehad, gezondheid zouden kiezen. Veel mensen vinden hun gezondheid een vanzelfsprekendheid tot het je in de steek laat.

Zelf heb ik een hartaandoening. Door deze ziekte ben ik geworden wie ik nu ben. Ik denk dat ik meer begrijp of dingen anders zie dan andere jonge mensen. Nu vind ik veel meer aansluiting bij verschillende mensen.

Ik vind het prettig dat ik nu veel meer aansluiting heb met mensen en situaties dan in het verleden.

Je hebt je hartaandoening niet vanaf je geboorte?

Nee, In 2009 heb ik tijdens een vakantie in Argentinië een bizar ongeluk gehad. Ik ben daar van een dak gevallen. De reisverzekering die ik had heeft alles perfect geregeld. De verzekeringsmaatschappij heeft het vervoer geregeld, mijn familie benaderd en een ziekenhuisbed in New York geregeld. Ik had verschillende verwondingen zoals gebroken ribben en veel kneuzingen. Mijn herstel heeft zeker 2 jaar geduurd en ging eigenlijk na wens. Helaas was het voor mijn lichaam teveel en heb ik er een hartaandoening aan overgehouden. Gelukkig ben ik altijd sportief geweest en was mijn conditie voor de tijd en nu erg goed zodat ik niet al teveel hinder ervan ondervindt.

Ik heb geleerd dat ik naar mijn lichaam moet luisteren. In mijn geval betekend dat sowieso dat ik genoeg moet slapen en regelmatig moet eten. Heel af en toe fluit mijn lichaam mij terug en dan moet ik echt een rustmoment pakken.

Zelf vind ik mij nu een leuker en prettiger persoon dan voor mijn ongeluk. Niet dat ik voor de tijd een slecht mens was. Maar ik kijk nu veel meer om mij heen. Ik ben echt in het moment. Ik zie nu veel eerder of ik mensen mijn hulp kan aanbieden bijvoorbeeld iemand die slechtziend is of in een rolstoel zit. Nu stap ik op mensen af en vraag of ik ze kan helpen. Voor mijn ongeluk was ik druk met mijzelf en miste die situaties. Ik denkt dat het mooi is als ik mensen kan helpen.

Mijn band met mijn oma is altijd goed geweest. Mijn oma zegt dat ik de enige ben die echt begrijpt wat het betekend als je lichaam je in de steek laat of je dingen net meer kan. Ik vind dat een mooi compliment.

Soms zou ik graag willen dat ik vanaf mijn geboorte deze beperking had. Dan was ik altijd een leuke en fijner mens geweest.

Dus mijn antwoord op je vraag wat ik naast gezondheid nog meer belangrijk vind zijn dus relaties. Maar dan bedoel ik het breder. Echt contact hebben met mensen. Niet alleen vrienden en familie maar met alle mensen die ik ontmoet in mijn leven.

Als mensen mij net zo ontmoeten. Net zo open en zonder vooroordeel zijn dan voelen wij dezelfde relatie. En dat is mooi.

Huishouden

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Er valt een lange stilte.

Ja ik denk zeker dat je geluk kan kopen dus kan iemand het ook verkopen. Zolang de mens al op aarde is, is iedereen op zoek naar zijn doel op deze wereld en wil iedereen gelukkig worden.

Waarom zou jezelf op zoek gaan naar alle antwoorden als er mensen zijn die al langer bezig zijn met die vragen. Als er mensen zijn die ervoor geleerd hebben. Je kan dan hulpmiddelen kopen om tot je antwoord te komen. Dit kan bijvoorbeeld een cursus zijn of een boek of een coach. Dan koop je een hulpmiddel om aan je zelfkennis te werken. Door meer zelfkennis word je gelukkiger. Dus ja geluk is te koop maar dan alleen omdat je een hulpmiddel koopt. Echt geluk moet al in je zitten anders kan geen enkel hulpmiddel je geluk geven.

Welke wens voor de toekomst zou je graag in vervulling zien gaan om gelukkiger te worden?

Oh dat is een makkelijke vraag voor mij met een kort antwoord

In de toekomst wil ik graag moeder worden.

Ik bedank Jackie voor het beantwoorden van mijn vragen. Zij twijfelde of zij gefilmd wilde worden voor op mijn You tube kanaal maar geeft de voorkeur aan een blog.

Jackie bedankt mij voor de leuke vragen. “Het grappige is dat ik net over het leven en mijn leven nadacht voor wij in gesprek gingen. Ik vind je vragen een mooie aanvulling op mijn gedachten.”

Mooi en gezond

Geef een reactie