Over geluk. Innio, 24 jaar uit Londen

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Tijd door brengen met de mensen waar ik van hou.

Een baan die mij stimuleert.

Nieuwe dingen leren

Een bijdrage leveren aan de maatschappij

Tijd vinden om te reizen

Eigenlijk nu ik erover nadenk is tijd wel heel erg belangrijk

Ik vind het lastig om genoeg tijd te vinden om bij mijn familie te zijn en mijn baan te doen. Er zijn slechst 24 uren in en dag en eigenlijk zijn er dat te weinig voor mij. Gezondheid is natuurlijk belangrijk. Zonder een goede gezondheid kan ik al die dingen niet doen.

Ik weet dat iedereen zijn tijd anders besteed en dat is prima. Bijvoorbeeld mijn vriendin vindt het belangrijk om te ontspannen. Televisiekijken is ontspanning voor haar en in het weekend wil ze graag uitslapen. Ik vind dat jammer van mijn tijd. Op zaterdag staat zij vaak pas rond half elf op. Ik ben dan al een uur wezen sporten en heb een uur Chinese les gevolgd. Er is zoveel interessants en zoveel te leren op deze wereld.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties. Zonder fijne relaties met mensen ben je maar een arm persoon.

Familie en vrienden zijn erg belangrijk in mijn leven.

Mijn werk kost mij zoveel tijd. Ik ben een advocaat in opleiding. Voor de opleiding ben ik al geslaagd. Het vervolg van de opleiding is binnen een bedrijf. Op dit moment moet ik mij nog erg bewijzen in mijn werk. Helaas is het in mijn werkveld zo dat degene die de meeste uren werkt, gezien wordt als de beste advocaat. Het gaat dus helaas niet om de kwaliteit van je werk maar om het aantal uren dat je werkt. Volgens mij is dat een verkeerde en zeer ongezonde redenering.

Ik zou graag zien dat mijn werk meer invloed heeft op de wereld. Helaas is het alleen maar papierwerk. Contracten lezen en opmaken.

Ik heb bewust gekozen om rechten te gaan studeren. Nog steeds vind ik het een goede studiekeuze. Alleen weet ik nu al dat ik dit niet rest van mijn leven wil blijven doen. Eerst maak ik de interne studie af zodat ik een goed afgesloten opleiding heb.

In de verre toekomst zou ik graag diplomaat worden. Dan werk je over de hele wereld met interessante mensen. Dan combineer ik het reizen met nuttig werk doen. Maar ik heb nog een lange weg te gaan om daartussen te komen. Ik vind dat je als diplomaat veel levens- en werkervaring moet hebben.

Computer

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ja zeker. Alleen tot op zekere hoogte.

Ik bedoel reizen kost geld en reizen maakt mij zeer gelukkig. Het kost dus geld om die ervaring te krijgen.

Oh het zou geweldig zijn als je tijd kan kopen.

Tegenwoordig vraag ik mijn vrienden ook om over hun leven na te denken. Wij zijn nu nog jong en kunnen nog een andere weg in slaan vooral qua werk. Ik vraag ze dan:

Als geld geen enkele rol zou spelen. Welke beroep zou je dan willen doen?

 

Helaas is dat voor velen heel iets anders dan zij nu doen.Triest. Ik hoop hun ogen dan te openen. Al snap ik best dat een behoorlijk salaris ook zeer aantrekkelijk is.  

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik zou graag meer tijd met mijn familie en vrienden willen doorbrengen.

Nogmaals. Weer tijd. 24 uren in een dag zijn er echt niet genoeg voor mij. Nu wij het er zo over hebben moet ik misschien toch eens ga kijken waar ik mijn tijd aan besteed en mogelijk andere prioriteiten gaan stellen.

Ik vind het belangrijk dat je het beste uit je leven en dus uit je tijd haalt.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik jong was. Mijn moeder was een alleenstaande moeder. Haar ouders woonden naast ons dus mijn oma heeft een groot gedeelte van mijn opvoeding op haar genomen. Helaas zie ik haar erg weinig. Mijn grootouders wonen nog in Duitsland. Toen ik 12 jaar was, zijn mijn moeder en ik verhuist naar Londen want daar woont haar nieuwe man. Mijn moeder vliegt eens in de maand naar mijn grootouders om ze te bezoeken. Dat gun ik mijn moeder zeker maar stiekem ben ik ook wel jaloers. Mijn grootouders worden ouder en dat kan ik merken. Graag zou ik, nu het nog kan, meer tijd met ze doorbrengen. Het mooiste zou zijn dat ik zo rijk ben dat ik voor mijn grootouders een huis kan kopen dichtbij mijn huis. Dat is voor nu mijn grootste wens.

Ps Indrukwekkend is dat Innio Chinees spreekt en volgens de Chinezen zelf bijna accentloos.

Games

Geef een reactie