Over geluk. Grace (haar bijnaam) 28 jaar uit Beijing.

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Die vraag is echt te moeilijk voor mij.

Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties zijn het belangrijkste voor mij. En dan relaties met alle mensen. Een wederzijds vertrouwen vind ik belangrijk.

Mooi en gezond

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee dat kan niet.

Misschien kan je soms een prijs betalen voor geluk. Maar geluk moet in je zitten.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik kan maar heel af en toe gelukkig zijn. Misschien voor 1 of 2 dagen. Maar daarna ben ik weer emotioneel. Of ik ben gelukkig als ik lekker eten heb maar daarna is het gevoel weer weg. Ik heb het niet in mij om continue gelukkig te zijn.

Mijn leven is nu heel complex.

Helaas wordt Grace verdrietig van de vragen.

Ik denk er nooit over na wat mij gelukkig maakt of gelukkig zou maken. Zo ver kan ik op dit moment niet denken.

Ik heb nu het gevoel dat ik op heel groot water drijf. Zonder land in zicht. En ik heb echt geen idee welke kant ik op drijf.

Ps. Haar vriend woont in Groningen en zij hebben elkaar al 2 jaar niet gezien. Op dit moment is het ook niet duidelijk wanneer zij elkaar weer gaan zien. Grace kan iets Nederlands spreken en verstaan.

Na haar dienst heb ik het gesprek vervolgt omdat ik mij toch zorgen maak over haar reactie. Tijdens haar collegetijd heeft Grace last gekregen van depressieve gevoelens. De druk van school en haar ouders vond ze zwaar. Ik heb samen met haar gezocht naar mogelijkheden en ideeën om toch wensen en dromen te maken. Zodat de toekomst er rozenkleurige uitgaat zien dan zij die nu ervaart.

Huishouden

Geef een reactie