Over geluk. Fu, 22 jaar uit Cheng Du

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Ik wil mijn dromen bereiken en ook de weg ernaartoe moet mij gelukkig maken.

Als ik mij laat afleiden van mijn doel dan ben ik ongelukkig. Ik moet mij blijven focussen op mijn doelen.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Voor mij is dat werk.

Ik wil mij dromen, mijn doel bereiken. Een baan hebben is makkelijk. Maar een droom najagen en bereiken is iets anders.

Mijn droom is het om architect te worden. Ik wil graag een huis ontwerpen waar mensen zich echt fijn in voelen. Dat zij zich gelukkig voelen in het huis. Een hele wijk ontwerpen met een park erbij dat zou nog mooier zijn.

Juwelen en accessoires - BE

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee, ik denk van niet.

Ik denk dat mensen alleen echt gelukkig zijn als zij weten wat hen gelukkig maakt. Ik wordt van andere dingen gelukkig dan andere mensen.

Misschien kan ik andere mensen wel inspireren voor meer geluk. Maar misschien is dat ook niet waar. Er zijn genoeg mensen die misschien mijn dromen en doelen niet begrijpen. Die mensen kan ik dan ook niet inspireren.

Ik en mijn vrienden hebben allemaal duidelijke doelen. Wij zijn waarschijnlijk niet zo ontvankelijk voor adviezen van andere mensen. Onze doelen zijn duidelijk. Wij hebben de overtuiging dat die doelen ons gelukkig maken.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Zoals ik al eerder zei wil ik graag architect worden.

Op latere leeftijd wil ik graag mijn eigen hostel bouwen en leuke mensen ontvangen. Maar dat is echt een doel voor als ik ouder ben.

In het gesprek later geeft Fu aan een zusje te hebben van 4 jaar oud. Zij wil haar geld besteden aan een goede opleiding voor haar zusje. Zelf wil zij geen kinderen in de toekomst. Nu denkt zij dat ze niet genoeg tijd aan haar kind kan besteden. En volgens Fu besluiten veel Chinezen voor een leven zonder kinderen. Het is niet te betalen.

Speelgoed

Geef een reactie