Over geluk. Duong, 21 jaar uit Da Nang

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Als ik bij mijn familie ben. Mijn familie is gelukkig dus als ik ben mijn familie ben wordt ik ook gelukkig. Ik woon nu voor mij studie in Da Nang. Ik deel een flat met een ander meisje. Naar mijn ouders reizen kost op mijn scooter 2 uur.

Ik heb geen vriend en ga naar school een druk leven dus.

Geluk is ook als ik kan gaan waar ik naartoe wil.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Mijn gezondheid is nu niet zo goed, Als je gezond bent kun je van alles doen. Ik heb nu gebitsklachten. Als kind heb ik teveel snoep gegeten. Ook heb ik last van mijn benen.

Een goede gezondheid is erg belangrijk. Nu moet ik 6 dagen per week naar school. Ik ben nu derde jaar dus nog een jaar en dan is mij studie af. Mijn studierichting is internationale betrekkingen. Vandaar dat ik als gids werk om mijn Engels te verbeteren.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Met geld bedoel jij toch? Nee.

Geld kan geluk niet kopen. Het zit in je. Je kan het zien aan iemands ogen.

Ik ken hele rijke mensen die heel eenzaam zijn. Dat is triest. Dan heb je geld en kan je alles kopen wat je wilt en toch ben je niet gelukkig. Eenzaam zelfs.

Dat is mijn angst dat is alleen blijf en mij eenzaam ga voelen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Mag ik alles noemen?

Ik wil niet eenzaam zijn. Ik zou graag een goede vriendin of vriend willen. Iemand waar ik echte gesprekken mee kan voeren. Iemand met wie ik mijn gevoelens en gedachten kan delen. Voor een meisje is het lastig om met een jongen bevriend te zijn. Ik hoef geen geld. Echte gesprekken zijn veel belangrijker voor mij.

Ik heb het gevoel dat ik uit twee dingen kan kiezen: Of een man of een leuke baan.

Op dit moment ben ik zo druk met mijn opleiding dat mijn hart niet open staat voor een vriend.

Ik wil gewoon gelukkig zijn.

En later zou ik ook wel een beetje willen reizen.

Geef een reactie