Over geluk. Chris, 42 jaar uit Pattaya geboren in Engeland

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Geluk is een state of mind een gemoedstoestand.

Geluk is een balans in he prive en zakelijke leven.

Misschien is geluk ook niet 1 ding maar heeft het lagen. Een kern en allemaal lager er omheen.

Als een ui?

Ja precies zoals een ui. Een kern met vele lagen er omheen.

Ik ga nu heel open tegen je zijn. Mijn kern is op dit moment niet gelukkig. Op dit moment werk ik als vrijwilliger. Maar ik mis nu echt een doel een nut. Dus ik mis mijn ware geluk. Ik moet zelf weer opzoek naar mijn ware geluk. En dat is denk ik toch een doel of nut zoeken en hebben.

Ps. Al in 1997 heeft Chris Engeland verlaten. Vele jaren woonde hij in Bogota de hoofdstad van Colombia. Hij is altijd leraar geweest. Eerst voor de klas en later meer als sportleraar. Voldoening haalt hij uit het begeleiden van de kinderen. Hen dingen leren. Maar vooral de kinderen helpen met het zoeken en vinden van hun passie. Echter heeft hij officieel geen diploma om leraar te zijn. Nu in Thailand kan hij alleen vrijwilliger zijn. Zijn vrouw is de directeur van de school.

Toen wij trouwden veranderde er al veel. Eerst was ik echt lid van een team. Hoorde bij de club. Was een van hen. Maar dan opeens ben je de man van de directeur. Mensen denken soms dat je alles aan je vrouw vertelt. Dat je een spion voor haar bent etc. Mijn zon ervaart hetzelfde als de zoon van de directeur. Je moet je nog meer bewijzen als mens. Op dit moment heb ik dus alle tijd, ruimte en ook geld om te doen wat ik wil. Er zijn zoveel mogelijkheden. Maar echt een keuze maken is lastig.

Nu hier in Ao Nang heb ik een rotsklimcursus gevolgd. Ik ben zeer sportief en actief. Ik wil graag instructeur worden maar dan moet ik nog heel veel cursussen volgen. En dan? Ik ben graag in de alpen in Frankrijk. Mijn vrouw heeft al gezegd als je dat gelukkig maakt moet je dat doen. Maar ik wil niet zover van mijn gezin weg. Zover weg van mijn vrouw en zoon. De dynamiek in beide relaties wordt dan anders.

Zo apart dus dat ik nu in deze fase zit en zoekende ben en nu jou tegenkom en jij mij deze vragen stelt.

Soms denk ik ook wel eens dat de mensen die niet over geluk nadenken misschien wel gelukkiger zijn dan de mensen de er wel over nadenken.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Oh dat is nog een lastige keuze.

Een valt er qua belangrijkheid gelijk af en dat is geld.

Kiezen tussen de andere drie is erg lastig. Maar als je dan echt zegt dat ik er slechts 1 mag kiezen dan kies ik relaties.

Als je relatie hebt krijg je ondersteuning en liefde en dan kan je vele dingen doorstaan.

Als je ongezond bent en dan ook nog geen relaties hebt dan is het leven erg naar.

Geen werk hebben zonder relaties of geen geld hebben zonder relaties maakt het leven naar.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ik geloof dat het enige juiste antwoord op deze vraag nee is.

Echter ik denk dat er vele mensen zijn die denken dat ze met geld geluk kunnen kopen. Zij kopen dan kunstmatig geluk. Het is voor mij niet het echte geluk.

Geluk is denk ik toch voor iedereen anders. Als je materialistisch geluk zoekt dan koop je een nog groter huis, een nog grotere auto, een boot nou gewoon heel veel spullen.

Maar voor mij is dat geen geluk.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Op korte termijn is dat voor mij het omschrijven en bedenken van mijn nut of doel. Mijn invulling geven aan mijn doel en nut en het dan vinden. Mijn toeleggen op mijn zakelijke nut cq doel.

Mijn vrouw zegt al een tijd dat ik mijn diploma voor leraar alsnog moet gaan halen. Maar jeetje dat is een studie van 3 jaar. En dan vanaf hier ook nog een digitale opleiding.

Op de langere termijn moet ik mijn relatie beter onderhouden. Mijn contact met vrienden. Ik moet voor mijn eigen geluk voor nu en in de toekomst werken aan het onderhouden van vriendschappen. Onderhouden en ontwikkelen. Vriendschappen aangaan is niet zo moeilijk voor mij. Maar daarna moet je ze onderhouden en ontwikkelen en daar ontbreekt het van mijn kant nu wel aan.

Vrienden zijn heel erg belangrijk in het leven.

Je ouders komen ooit te overlijden.

Je broers en zussen hebben hun eigen weg en je hebt ze niet gekozen in je leven.

Vrienden zijn toch je eigen gekozen familie.

Ik wil meer investeren in mijn vriendschappen.

Reizen algemeen

Geef een reactie