Over geluk. Cao, 56 jaar uit Xian

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

In China zijn mensen van mijn leeftijd erg gelukkig. Wij hebben geld, een huis en een gelukkig gezin.

In China gaat een vrouw al met 50 met pensioen. Zij wordt dat gesteund door de staat. In de familie zijn oudere mensen het belangrijkste. Jonge mensen staan onder aan de ladder.

Daarnaast hebben wij vaak nog een eigen baan of bedrijf. Als wij tijd hebben lezen wij een boek, kijken televisie of gaan een dag uit of op vakantie.

Het grootste geluk op de wereld is vrijheid. Als een persoon vrij is dat is de beste vorm van geluk.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Voor China is vrede heel belangrijk. In tijden van vrede gaat het goed met iedereen. Wij willen dat het vrede blijft. Naast vrede is gezondheid belangrijk.

Als je geen goede gezondheid heb kan je geen goed werk doen. Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient als je geen goede gezondheid hebt kan je die baan niet houden.

Werk is heel belangrijk. Je hebt werk nodig om geld te verdienen. Ik denk dat geld en werk hetzelfde zijn. Als je goede gezondheid hebt. Heb je goede energie. Als je goede energie hebt kan je een goede baan vinden. Met een goede baan kan je geld verdienen.

Films en series

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee absoluut niet. Geluk kan je niet kopen of verkopen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik wens dat ik elke dag kan reizen.

Boeken

Geef een reactie