Over geluk. Biff, 59 jaar uit New York

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is geluk het hebben van een positief, sereen en een positieve blik op de wereld. Mijn in het dagelijkse leven omringen met mensen die redelijk dezelfde blik op de wereld hebben.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid.

Omdat zonder gezondheid is het moeilijker om goede relaties te hebben en onderhouden.  En met een slechte gezondheid is het lastiger om van geld te genieten. En een slechte gezondheid heeft invloed op je werk.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ik denk dat mensen korte termijn oppervlakkig geluk kunnen kopen. Maar niet de diepere en langere termijn geluk

Verkopen van een product of een service dat kan ook.

Maar eigenlijk kan je echt geluk niet kopen. Het zit echt in je en het is niet te koop op de markt.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik zou zeggen een positief gezonde relatie met een vrouw.

Jaren gelden ben ik gescheiden. Helaas was en is mijn ex-vrouw erg negatief over mij. Ik ben in therapie gegaan om het voor mijn kinderen zo eenvoudig mogelijk te maken. De jongste was toen net 10. De therapeut gaf aan. Gebruik je kinderen nooit als wapen. Gebruik je kinderen niet als therapeut. En communiceer niet via je kinderen met je ex. Ik heb mij aan deze tips gehouden. Helaas deed mijn ex-vrouw dit niet.

Ik wil dus weer een meer diepere en warmere relaties met mijn dochters. Toen zij klein waren was onze band zeer goed. Nu is de oudste 30 en de jongste 26. Zij zien nu meer wat er is gebeurt en dan vooral de negatieve invloed van hun moeder.

En ik wil een groter gevoel van een doel of een nut hebben in mijn even

Geef een reactie