Over geluk. Benjamin. 33 jaar uit Dresden

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Voor mij is geluk gemeenschappelijke vrije tijd met mijn partner. Tijd met mijn familie doorbrengen. Kleine geluksmomenten pakken.

En een soort van basis hebben. Met die basis bedoel ik dat ik genoeg inkomen heb om een huis te betalen, eten en mijn rekeningen.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid.

Als je ziek bent heb je meer zorgen. Zieke mensen hebben denk ik ook een minder goede relatie. Logisch want zij moeten hun aandacht en energie op hun gezondheid richten. Zij hebben andere prioriteiten in het leven.

Ik denk trouwens dat alleen mensen die van dichtbij een ziekte hebben meegemaakt dit antwoord geven.

Mijn vader heeft kanker gehad. Daar is hij bij toeval heel vroeg achter gekomen. Mijn vader had een klein bedrijfsongeval waardoor hij bij een dokter kwam. Bij toeval ontdekte zij toen kanker. Zo was hij er ruim op tijd bij. Hij heeft heel veel kuren moeten volgen waar hij ook heel ziek van is geweest. Gelukkig is hij nu gezond verklaart. Maar als je zoiets van dichtbij mee maakt dan besef je opeens wat echt belangrijk is in het leven.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee geluk kan je niet kopen.

Veel mensen met heel veel geld zitten in de avond alleen thuis met een glas rode wijn. Velen zijn niet echt in staat te genieten van het leven omdat zij niemand hebben om het mee te delen.

Zij hebben de zorgen als zij iemand leren kennen of het ze om hen gaat of om hun geld.

Met geld kan je heel veel kopen. Vooral heel veel spullen. Mooie spullen ook. Maar uiteindelijk maken spullen niet gelukkig.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Daar heb ik sinds de ziekte van mijn vader al vaker over nagedacht.

Ik wil meer vrije tijd met mijn partner.

Vaker op vakantie gaan.

Meer mooie momenten samen maken. Meer mooie ervaringen en herinneringen.

Samen met mijn partner gezond zijn en een gezonde en goed relatie houden.

Geef een reactie