Over geluk: Bella 28 jaar uit Hongkong

Wat is geluk klaver klavervier

Bella is 28 jaar komt uit China en zit in de eindfase om af te studeren in Mandarijn. Zij is enig kind.

Wat is voor jou geluk?

Ik denk dat het in China erg verschilt per type mens.

Arme mensen willen goed eten, een goed huis en willen niet beroofd worden.

De middenklasse wil graag hebben dat hun kinderen het zeer goed doen op school. Bij ons moeten de kinderen de ouders verzorgen. Als de kinderen een betere schoolafsluiting hebben is de kans op een betere baan groter. De welvaart van de ouders zal dan stijgen.

De rijkere mensen worden gelukkig als zij hun welvaart kunnen delen en schenken aan anderen. Dit doen zijn aan de familie maar ook aan goede doelen.

Wat is voor jou persoonlijk geluk?

Ik heb zelf 3 dingen die nu belangrijk voor mij zijn.

Graag wil ik mijn studie succesvol afsluiten. Ik hoef nog maar 6 maanden en gelukkig sta ik er goed voor.

In de toekomst wil ik graag een goede baan zodat ik goed voor mijn ouders kan zorgen. Mijn wens is het dat ik hun een beter leven kan geven dan zij tot nu toe hebben gehad.

Ik ben de laatste jaren meer zelfbewust geworden en stukken positiever dan ik eerder was. Ik wil dat gevoel graag houden.

Mooi en gezond

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Voor mij is dat zonder twijfel relaties. Ik heb pas sinds ik deze studie volg meerdere goede vrienden. Voor mij persoonlijk dragen vrienden en een goede band hebben met mijn ouders erg bij aan mijn geluk. Ik ken het verschil in gevoel als je niet ergens bijhoord.  

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Zeker kan dat. Alleen is het dan wel extern tijdelijk geluk. Innerlijk geluk werkt toch anders en duurt denk ik ook langer.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik hoop dat mijn ouders er mee instemmen dat mijn eerste baan in het buitenland is. Voor mijn carrière en persoonlijke ontwikkeling is dat zeer goed. Echter vinden mijn ouders dat zij nu al oud zijn en willen mij bij hun in de buurt hebben. Ik denk daarom dat nu een beter tijd is om naar het buitenland te gaan voor mijn ouders echt oud zijn. Ik wil ook net als jij veel reizen. Tijdens mijn lessen hebben mensen uit verschillende landen ontmoet en dat maakt mij nieuwsgierig en blij.

Helaas wilde Bella niet gefilmd worden met deze vragen echter mag ik ze wel publiceren in mijn blog.

Bella bedankt voor een mooi gesprek. En de kans om mijn vragen voor het eerst aan iemand te stellen. Ik hoop er nog vele te mogen ervaren.

Kantoor en school

2 gedachten over “Over geluk: Bella 28 jaar uit Hongkong”

Geef een reactie