Over Geluk. Ayion, 22 jaar uit Seoul

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Het eerste is realistisch het geld. Geld is niet alleen belangrijk voor geluk maar ik denk dat het een groot onderdeel van geluk is. Het heeft het groots effect op je leven.

Het gevoel dat wij genoeg geld hebben maakt gelukkig. Dan kunnen wij vriendelijk zijn naar anderen.  Meer gul zijn naar anderen toe. Bijvoorbeeld voor de buurt, mijn familie en vrienden

Eerst moet jij je eigen leven op de rit hebben. Je basis behoeftes kunnen betalen.

Als je meer geld hebt dan je nodig hebt voor jezelf dan kan je daarna het gaan delen met anderen en dat maakt zeer gelukkig.

Tweede is gezondheid dat is ook belangrijk. Als je alles hebt maar geen geode gezondheid dan ben je waarschijnlijk ook niet zo gelukkig. En dan bedoel ik gezondheid in geest en in lichaam.

Relaties zijn ook belangrijk. Er zijn mensen hun tijd alleen doorbrengen. Zij zeggen dat prettig te vinden maar volgens mij voelen zij zich toch vaak eenzaam.  Ik ben toch liever onder de mensen. Een sterke relatie hebben is belangrijk. Vooral met vrienden.

Een relatie kan verschillende vormen hebben. Met verschillende mensen heb je andere vriendschappen. Elke vorm is prima.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Geld en gezondheid. Ik kan niet kiezen.

Met geld kan je misschien beter worden gemaakt. Omdat je het kan betalen. Met geld kan je leven in een gebied met gezonde lucht en je kan gezonder eten. Mensen met geld kunnen kiezen voor een gezonder leven. Zij kunnen het betalen.

Maar als je heel ziek bent dan heb je nog niets aan geld.

Als je overlijdt met veel geld dan heb je er nog niets aan.

Een goede balans tussen gezondheid en geld is belangrijk.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ik denk niet dat geluk kan kopen of verkopen.

Het is meer dat geluk besmettelijk is.  

Als jij je omgeeft met gelukkige mensen dan voel jij je ook gelukkiger. Of als ik mij gelukkig voel dan voelen anderen om mij heen zich ook gelukkiger.

Helaas werkt het andersom ook dat mensen elkaar ongelukkiger kunnen maken. Omgeef jij je met ongelukkige mensen of negatieve mensen dan neem je dat gevoel ook over. Dus je omgeven met gelukkige mensen is belangrijk.

Je kan invloed hebben op het geluk van anderen en anderen hebben invloed op jouw geluk.

Maar kopen en verkopen kan niet. Geluk voelen is iets natuurlijk.

Het zit in de mensen en stroomt door de mensen.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik wil voor mijzelf en voor mij familie en vrienden hetzelfde.

Ik heb geleerd om op mijn agenda op te schrijven wat ik moet gaan doen die dag of die week of die maand. Als je al je verplichtingen en taken hebt gedaan dan is het goed. Als je alle verplichtingen en taken hebt gedaan van die dag dan heb ik een succesvolle dag. Als ik dingen uitstel dan hoopt het zich op en dan krijg je stress.

Ik hoop dat ik alle dagtaken kan doen zonder het uit te stellen. Dan wens ik voor mij en ook voor mijn familie en vrienden.

Voor de universiteit hebben mijn ouders alles voor mij gedaan.  Nu op de universiteit moet ik alles zelf doen. Ik realiseer mij nu dat er veel verplichtingen zijn die ik moet doen en ook nog op het juiste moment. Ik zit nu 3 jaar op de universiteit en moet nog een jaar. In het begin moest ik nog veel leren. Gelukkig kon ik mijn familie bellen voor raad en advies. Nu red ik mijzelf best goed

Ik heb een plan voor dit jaar.

De eerste jaren op de universiteit besefte ik niet dat de cijfers erg belangrijk waren. Ik dacht als ik een vak gehaald had dat het al goed was.  Ik wil aansluitend rechten studeren dus nu blijkt dat goede cijfers belangrijk zijn. Dus nu doe ik meer mijn best om hogere cijfer te halen. Ik doe nu ook examens opnieuw om betere cijfers te halen. Mijn gemiddelde moet omhoog. Zodat ik kan aanvragen om rechten te studeren.

Voor de zomer ga ik aanvragen voor een zomer project in Beijing. Het is een uitwisselingsprogramma voor een korte periode.

De universiteit in Beijing staat hoog aangeschreven. Dat programma is zeer populair dus ik hoop dat het mij lukt. Ik moet dan in de zomervakantie studeren. Je hebt ook vrije tijd en leert mensen kennen die ook voor de toekomst belangrijk kunnen zijn.

In Korea is het alleen maar goed als je bij een groot bedrijf komt te werken.

Volgens mij moet je je hele leven blijven werken.

Dat weet ik nu. In Korea dacht ik, en veel van mijn studiegenoten ook, dat de sct examen het belangrijkste examen van ons leven was. Dat als je dat examen goed had afgerond dan wordt je toegelaten tot de universiteit. Dat als je op de universiteit zit het redelijke van zelf gaat. Nu weet ik dat het een domme gedachten was. De cijfers zijn belangrijk. Na die test begint het pas echt.

Ik ga dus heel goed mijn best doen dit laatste jaar zodat ik wordt toegelaten voor de studie rechten.

Ps. de zomer cursus is zij voor aangenomen. Succes

 

2 gedachten over “Over Geluk. Ayion, 22 jaar uit Seoul”

Geef een reactie