Over geluk. Alex, 31 jaar, sinds 5 maanden in Shanghia

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Ik wil een gevoel van voldoening hebben.

Sinds 5 maanden werk ik als leraar Engels in Shanghai. Een compleet andere cultuur. Ik had het gevoel dat ik iets miste. Mijzelf niet genoeg uitdaagde in het leven

Het is een geweldige ervaring. Helaas kan je geld niet negeren. Mijn inkomen hier i, verhoudingsgewijs, meer dan in de USA. Het is een eenvoudige baan voor mij met een mooie ervaring. Ik moet bekennen dat betaaldag van mij salaris een gelukkige dag is. Helaas komt het salaris soms een paar dagen later. Veel dingen gaan in China tot heel anders dan ik gewend ben in de USA.

Mijn salaris is belangrijk voor mij omdat geld mogelijkheden beidt.

Het belangrijkste is dat je doelen stelt en dat je zorgt om die doelen te bereiken. Je ervaart op die manier nieuwe ervaringen. Je maakt nieuwe dingen mee en dan hoop je dat het gelukkige ervaringen zijn.

Gezondheid is belangrijk in het leven. Daarnaast zijn er nog drie pijlers. Relaties, werk en geld. Welke van die drie vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Relaties. Mensen doen veel moeite om een goede baan te krijgen en geld te hebben. Maar als je al de een goede relatie hebt dan maakt het niet meer uit welke baan of hoeveel geld je hebt.

Ik heb veel vrienden. Mijn langste relatie toe nu toe duurde slechts 7 maanden. Ik heb de juiste vrouw nog niet ontmoet.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee je kan geen geluk kopen.

Voor een moment wel wel maar niet voor de langere termijn.

Het komt er toch op neer dat jij met jezelf gelukkig moet zijn .

Reizen

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik ben nog aan het denken of in China wil blijven. Ik heb getekend voor een jaar. Maar ik heb gehoord dat als je een tweede jaar blijft dat het er vaak nog 5 meer worden. Nu moet ik dus goed nadenken wat ik wil. Misschien is een ander land ook interessant.

Ik ben dol op reizen. Ik wil blijven reizen. Elke continent wil ik bezoeken. Nieuwe ervaringen opdoen. Nieuwe bestemmingen zien en beleven.
Dat is mijn grootste geluk en motivatie de laatste jaren . Reizen.

Een relatie mag maar is geen must

Kantoor en school

Geef een reactie