Over geluk. Ugo 54 jaar uit Londen.

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Geluk is voor mij vrijheid van gedachten. Vrijheid van mij uitdrukken. Vrijheid van angst.

Gelukkig zijn betekend geen angsten meer hebben.

Als je kijkt naar angsten van anderen bijvoorbeeld angst voor de dood, die angsten heb ik niet meer. Een paar jaar geleden kende ik ook angsten maar ik heb een grote wijziging door gemaakt.

Als ik maar een zin  mocht gebruiken dan is het:

Vrij zijn van angsten maar ook creatief zijn.

Ik wil de laatste 1/3 van mijn leven wijden aan creativiteit. Sommigen projecten zullen geld opbrengen en heel veel projecten zullen geld kosten. Het geld verdienen is niet het doel. Ik wil graag een aantal mooie grote projecten gaan doen bijvoorbeeld een symfonie schrijven. Ik heb er totaal geen ervaring mee maar ik wil het wel graag maken. Ik wil het maken voor mijzelf. Het oordeel van anderen vind ik niet belangrijk. Ook wil ik graag een boek schrijven en een lied.

Ik zie wel hoe het allemaal gaat uitpakken.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Je kan al het andere wel hebben maar als je geen gezondheid hebt dan valt al het andere allemaal weg. In neem aan dat iedereen gezondheid kiest?

Ik heb meerdere websites een daarvan stel ik mensen ook vragen. De vragen gaan over verschillende onderdelen ook over politiek maar ook over gezondheid. Ik wil mensen aan het denken zetten. E ik hoop natuurlijk een wijziging c.q. beweging opgang te brengen,

Bijvoorbeeld je ziet het in arme landen. Zij hebben net genoeg om te leven. Zij lachen want zij hebben genoeg voor die dag en zij hebben hun gezondheid. In de westerse wereld hebben mensen veel meer bezit maar zijn ongelukkiger. Apart toch?

Een leuke carrière is wel leuk maar zeker niet belangrijk. Veel mensen zijn gevangen in hun leven en wereld. Bijvoorbeeld door een baan, de levenstandaard die zij gewend zijn, een huwelijk etc. Het leven wijzigen kost lef.

Het echte geluk zit in je. Als je blij met jezelf en je gezondheid bent dan pas ben je echt gelukkig,

Je geluk zoeken in anderen is niet goed. Er zijn mensen die vinden dat hun partner hen gelukkig moet maken omdat zij het zelf niet in zich hebben.

Gezondheid is een grote uitdaging voor nu. Wij worden omgeven door ongezond voedsel en ongezonde omgeving. Gezondheid wordt ondanks alle onderzoeken en geld steeds belangrijker. Nog belangrijker dan het voor onze ouders was.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Ja je kan geluk kopen. Geld maakt het leven gemakkelijker. Ja kan spullen kopen. Je kan eten kopen. Je kan ervaringen kopen. Voor velen is geld hebben genoeg. Met dat geld koop je steeds een groter huis. Koop je steeds een grotere auto. Koop je goede wijn. Voor veel mensen is dat voldoende in het leven. Geld hebben en uitgeven aan spullen. Het is net als een doel stellen. Zodra je het doel hebt bereikt stel je een nieuw en hoger doel. Zo gaat het met gekocht gelukt. Het gaat altijd maar door. Echter het echte geluk zit in jezelf. Dat gaat een niveau dieper.

Als je okay bent met wie je bent en dat bedoel ik niet narcistisch. Als je houdt van jezelf dan pas kan je echt gelukkig zijn.

Dan maakt het oordeel en de meningen van anderen niets meer uit.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Op dit moment gaat het goed. Ik ben bezig met een reis van 2 jaar. Mijn grove route staat online. Ik doe waar ik van hou. Ik creëer. Ik ontwerp.

Een toevoeging aan geluk zou zijn om anderen te helpen. Ik weet nog niet hoe ik dat ga doen. Ik denk in kennis overdragen. Bijvoorbeeld kennis over gezondheid.

Geef een reactie