Over geluk. Sarah, 41 jaar uit Oxford.

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

De lastig jaren waren lastig voor mij. Een heftig einde van een relatie.

Wat mij over een langere tijd gelukkig zou maken is reizen. Het is geen noodzakelijk iets maar eigenlijke wel het enige waar ik passie voor heb. Dit is mijn eerste reis alleen en ik vind het heerlijk.

Ik doe mijn best om positief te blijven en dankbaar. Die combinatie maakt mij gelukkig.

En tijd doorbrengen met mijn vrienden en familie. Voor mijn zus emigreerde naar Australië waren zij, mijn moeder en ik veel samen.

Dus niets materialistisch.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid is hoog bovenaan.

Relaties ligt eraan. Met een partner is voor mij nu minder belangrijk. De relaties met mijn vrienden en familie zijn zeer belangrijk.

Werk en geld zijn voor mij even belangrijk. Of beter gezegd gelijk. Ik werk om te leven en leef niet om te werken.

Reizen kost geld dus moet ik werken.

Met de gezondheid bedoel ik ook de geestelijke gezondheid. Lichamelijke n geestelijk gezondheid zijn even belangrijk.

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Geluk is een state of mind (vert. gemoedstoestand)

Men zegt soms dat je met geld alles kan kopen. Maar ik denk van niet. Tuurlijk kan je met geld reizen en dat is mijn grootste passie maar geld kan je geen geestelijk geluk kopen.

Je hoort wel eens dat mensen heel veel geld winnen. En nadien zijn zij ongelukkiger.

Dat zegt toch wel iets.

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Ik zou zeggen dat ik dan misschien toch een speciaal iemand ontmoet. Helaas heb ik een paar slechte relaties gehad. Die mannen gaven niet genoeg om mij.

Ik denk dat ik nu begrijp wat ik fout deed in mijn vorige relaties. Ik gaf altijd de ander de schuld als de relatie stuk liep. Nu snap ik dat ik ook mijn aandeel daarin heb,

Maar of een relatie mij nu echt gelukkiger zou maken dat weet ik niet.

Ik ben nu zoveel gelukkiger dan ik in de laatste jaren ben geweest en ik ben alleen. Ik reis veel. Je moet wel genoeg geld hebben om te reizen. Voor een fijn leven.

Mijn moeder is al 18 maanden zien. En zij weten niet wat er precies aan de hand is. Ik zou het voor haar heel fijn vinden dat zij beter wordt. Zij kan nu niets plannen. Voor mijzelf is het natuurlijk ook fijner als zij weer beter is.

Mijn zus woont nu in Australië. Zij en haar gezin met drie kinderen zijn geëmigreerd. Om hen toch regelmatig te kunnen blijven zien is wel een wens. Wij en mijn moeder waren altijd erg hecht.

Oh dit waren de vragen? Okay. Hoe deed ik het? Ik ben voor sollicitatiegesprekken ook altijd zo zenuwachtig. Dan blokkeer ik. Vooral aan het begin van een gesprek. Maar nu ging het wel redelijk. Kleine hapering aan het begin. Maar het is fijn dat je mij laat denken als ik stil val.

Reizen algemeen

Geef een reactie