Over geluk. Hennie, 65 jaar uit Dinxperloo

Wat is geluk klaver klavervier

Wat is voor jou geluk?

Dat het mijn kinderen goed gaat.

En nog veel leuke dingen kunnen ondernemen.

Ik woon nu in een dorp maar kom uit een stad. Ik vraag mij al een tijdje af als ik dichter bij een stad zou wonen of ik dan gelukkiger zou zijn. Want natuur vind ik ook fijn.

Het goed hebben met vrienden en vriendinnen is zeer belangrijk voor mijn geluk.

Er zijn vier belangrijke pijlers in het leven. Gezondheid, relaties, werk en geld. Welke van die vier vind jij het belangrijkste om gelukkig te zijn?

Gezondheid. Dat antwoord zal wel bij onze leeftijd horen.

Als je ongezond bent kan je dingen doen maar het werkt vast beperkend.

Ik denk bijvoorbeeld dat als ik 4 keer per week naar de dialyse moet ik zeker minder gelukkig zou zijn. Ik ken iemand van dichtbij die dat moet. En dan denk ik jeetje dat is heftig. Het heeft zo’n impact in je leven.

Ik ben tijdens deze reis 65 jaar geworden. Eerder werd je 65 en kreeg jij je eerste aow. Nu moet ik nog een paar maanden wachten. Er is veel veranderd. Helaas hebben wij beide jaren terug onze banen verloren. Onze leeftijd zat erg tegen om nog iets nieuws te vinden. Wij vonden beide onze banen erg leuk en dan is het erg jammer als je die baan verliest. Ik was net 60 jaar. Met veel plezier had ik mijn werk nog tot mijn pensioen gedaan. Helaas liep het anders. Nu krijg ik nog een kleine uitkering en hoor ik daarvoor nog te solliciteren. Dat deed ik altijd netjes. Ik denk ook door mijn leeftijd en het kleine bedrag dat de instantie er niet moeilijk overdoet.

Toen wij net beide thuis waren hadden wij noot bedacht dat wij tijd hadden om te reizen. Gek he? En nu beginnen wij met reizen. Heerlijk. Onze zoon woont in Vietnam. Wij gaan straks weer even bij hem op bezoek voor wij weer naar Nederland vliegen.

(dit gesprek was in Laos, Luang Prabang)

Denk je dat je geluk kan kopen en/of verkopen?

Nee. Zeker niet.

Ik heb een motto:

Van geven wordt je rijk.

En dan bedoel ik geven van een lach, aandacht maar ook af en toe geld. Als je geeft krijg je er zoveel meer voor terug. En dan bedoel ik dus meer het geestelijke dan het materialistische. Iemand een maaltijd geven die honger heeft maakt zeer gelukkig.

Mooi motto he?

Welke wens zou je binnenkort graag in vervulling zien gaan voor een nog gelukkiger leven?

Mijn dochter zou graag een relatie willen. Ik zou haar graag een leuke vriend gunnen. Spijtig om te zien dat zij er soms onder gebukt gaat. Een hele tijd heb ik mij dat erg aangetrokken. Maar nu laat ik het meer los. Ik gun haar alles maar ik kan het niet voor haar regelen.

Velen om ons heen zijn al grootouders. Onze kinderen hebben een ander leven. Wij zijn nog geen grootouders. Of het er ooit nog van komt weet ik niet. Belangrijkste is dat mijn kinderen gelukkig zijn. En hoe zij hun leven inrichten is hun eigen keuze.

Zelf heb ik niet veel meer te wensen.

Ja een hele grote wens heb ik:

Dat wij verstandig met de aarde omgaan!

Miljoenen artikelen

Geef een reactie