Cartagena Colombia reiservaringen en tips

Cartagena Colombia. Een havenstad in het noordwesten van Colombia. Een prachtige oude stad. Binnen de verdedigingsmuren van het historisch stadsdeel is het één groot openluchtmuseum. De koloniale panden zijn prachtig. De sfeer is de stad is zeer prettig.

Colombia heb ik ervaren als een erg prettig land. Een goede combinatie tussen cultuur en natuur. Zelden heb ik een bevolking ontmoet die zo vriendelijk en sociaal zijn. Cartagena is een aangename stad.

Wat te zien en doen in Cartagena Colombia

De stadsmuur

Bekende en belangrijke steden in de wereldgeschiedenis hebben een stadmuur ter verdediging. Wandel over deze stadsmuur. Het beste is het in de avond wanneer het iets minder warm is.

Historische centrum van Cartagena

In de oude stad kan je een aantal dingen bekijken. Het Paleis van de Inquisitie, een kathedraal, de Conventie van Santa Clara en een jezuïtische school. Er zijn een paar kleine musea zoals een goud museumTorre del Reloj de kloktoren en een toegangspoort tot de stad. 

San Pedro Claver church ervoor is een plein met beelden. De beelden laten de meest uitgeoefende beroepen van in de stad zien.

Het merendeel van de oude stad staat al sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Freewalking tour

Een stadswandeling een van de betere manieren om meer te zien en horen over een land en een stad. Reserveer het gelijk aan een van de eerste dagen. https://www.freewalkingtourcartagena.co/

Er zijn binnen en buiten de muur verschillende pleinen met terrassen. Er is een grote jachthaven.

San Felipe Castle

Het fort van Cartegena boven op een heuvel zodat het de stad en de zee kon overzien. De bouw van het fort begon in het jaar 1536. Een groot fort inclusief tunnels leuk om te ontdekken. De toegangsweg is steil. Ga in de ochtend als het nog niet te warm is. https://fortificacionescartagena.com.co/en/

Getsemani

In deze wijk had in mijn hotel. Ooit had de wijk een slechte reputatie door drugs. Nu is het een levendige en kleurrijke wijk met mooi graffiti. De mooiste plek is Trinidad Square. Een klein plein in de wijk. Omringd door restaurants en cafés.

Al kopen de meeste mensen het eten aan een kraam. Het drankje kan je in de supermarkt aan het plein kopen. Dan lekker tussen de mensen zitten. Er zijn heel spontaan verschillende optredens. Van een gezamenlijke gymles, tangodansers of breakdansers.

Stranden Cartagena

Er zijn hele lange en brede zandstranden. Het zijn de stadstranden van een grote stad. Voor echte mooiere stranden moet je op rustige plekken zijn. De bekendste stranden zijn: Playa Grande en Playa de Bocagrande.

Op slechts een korte afstand voor de kust liggen de Rosaria eilanden. Een archipel net voor de kust van Cartagena met bestaande uit 16 eilandjes. Mooi en tropisch. Ook voor een dagtocht.

ReizenReizen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie