Reistips en ervaringen Spanje

spain image

Spanje een geliefd vakantieland bij veel Nederlanders.Bekend van flamenco, sangria, siësta, fiesta, tapas en nog veel meer voor een goed leven.

Een land 12 keer zo groot als Nederland. De verschillende regio’s en eilanden hebben hun hele eigenen bijzondere sfeer.

Het is zeker de moeite waard om verschillende steden en/of alle 17 regio’s te bezoeken.

Andalusie

Malaga een van de oudste steden van Spanje en Europa.

De hoofdstad van de Costa del Sol. Na Sevilla de tweede grootste stad van Andalusië. Een van de oudste steden van Europa. Bijna 3000 jaar oud. De stad is overheerst door verschillende groepen. Dat is terug te zien in de bouwstijlen.

Ik had niet echt een verwachting van Malaga. De stad heeft mij zeer positief verbaast. Er valt genoeg te zien en te doen. En dat in de regio met meestal zonnig weer.

 • Alcazaba de Malaga. Het paleis cq fort in Moslim stijl. Een mooie plek om rond te lopen. Prachtige uitzichten op de stad en de omgeving. Mooie doorkijkjes. Een klein museum met vooral keramiek. Kleine binnentuinen.
 • Castillo de Gibralfaro. Gebouwd als fort om Alcazaba te beschermen. Over een steile heuvel een klim omhoog of pak de bus. Wandel over de muren van het fort. In een zaal is een klein militair museum. Vooral het uitzicht is mooi.
 • Het geboortehuis van Pablo Picasso is bij de het plein La merced. Daar is ook een standbeeld van hem op een bankje. Wrijf over zijn hoofd en je inspiratie zal toenemen.
 • Picasso museum. Opgericht door een kleinzoon. Over 2 verdiepingen zijn verschillende werken te bewonderen. Van studiewerken tot werken op gemaakt op oudere dag. Audio inclusief. (er zijn verschillende musea. Het gebouw van Centre Pompidou is al prachtig.
 • Kathedraal. De indrukwekkende kathedraal met slechts 1 toren. Een groots gebouw met zelfs nog een klein deel van de oudere moskee. Van binnen te bezoeken. Ook is het mogelijk om over het bijzondere dak te lopen.
 • Mercado de Atarazanas. Heerlijk om alle verse producten te zien, ruiken en proeven. Deze markt heeft een groot glas-in-lood raam. In de stad zijn verschillende overdekte markten.
 • Paseo de Parque. Een lang uitgerekt park. Het is een botanische tuin. Gratis te bezoeken.
 • Oude Centrum. Lekker slenteren door de oude stad. Door brede of door oude smalle straten. Grote winkel ketens (Calle Larios, die van de Gin) en typische kleine winkeltjes. Heerlijke pleinen met nog fijnere terrassen. Genoeg restaurants om uit te kiezen.
 • Aan de rand van het centrum is het Broederschapsgebouw van Semana Santa. Hier zijn de tronen te bewonderen die voor Pasen in processie door de straten worden gedragen.
 • Pedregalejo. Een wijk van Malaga. Op slechts 4 kilometer van de stad ligt het vroegere vissersdorpje. De huizen zijn schattig klein. Evenals de straten. De stranden zijn fijn. Maar het beste zijn de vele visrestaurants met verse vis. Met mooi weer is het zeker nog fijner.
 • Cueva del Tesoro. De grot van de schat. Het is een van de slechts 3 zeegrotten ter wereld. Deze grote is klein maar desalniettemin leuk om te bezoeken. Goede trappen. Goede verlichting. En het water en de kleine waterstroom maken het speciaal.  De entree is slechts euro 5. Op veel dagen hebben de eerste 60 bezoekers gratis entree.

Ik was 4 dagen in Malaga op stedentrip. In die dagen heb ik een fietstocht met gids gedaan en de freewalking tour. De fietstocht brengt je verder in de omgeving. Ook langs de stierenarena. De wandeltour geeft meer informatie over de historie van de stad. De tochten vullen elkaar aan. Van de stad naar Pedregalejo heb ik een elektrische step gehuurd. Hiervoor heb je de app nodig van de maatschappij. Downloaden en rijden.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

2 gedachten over “Reistips en ervaringen Spanje”

Geef een reactie