San Francisco reiservaringen en tips

San Francisco een schitterende stad. Veel mensen vinden het de meest Europees aanvoelende stad van de USA. Door de ligging in een baai met een woestijn erachter is het er altijd stukken frisser dan in de rest van de omgeving.

San Francisco is wandelend goed te doen. Uiteraard gaat het af en toe enorm heuvel op. Maar zo loop je door minder bekenden straten. Ik stuitte op zo’n super ouderwetse Diner. De kleuren en de inrichting kwamen zo uit een film.

Wat te zien en doen in San Francisco

De Golden Gate Bridge

De bekende rode brug. Het symbool van SF. De brug is al op 27 mei 1937 in gebruik genomen. De totale lengte is ruim 2,7 kilometer lang.

Met een gids heb ik een super leuke fietstocht over de brug en zijn omgeving gemaakt. I Een stukje uitleg over San Francisco en dan de brug over fietsen. Aan de overkant ligt Sausalito.

Sausalito

Een heel leuk dorp met prachtige huizen en een hele eigen sfeer. Ik ben aan het einde van de fietstocht nog even gebleven voor een lunch en om rustig het dorp te bewonderen. Later met de fiets op een kleine ferry terug. Er kunnen fietsen op de ferry maar niet oneindig veel dus wacht niet op de laatste ferry of kom ruim op tijd.

Fishermanswharf

Bezoek het bekende Fishermanswharf met zijn grote kudde zeeleeuwen. Wat een geur en een herrie. Het was ooit een oude zeeliedenbuurt. Tegenwoordig zijn ook veel winkeltjes, restaurants, een grote draaimolen. Een gezellig stukje SF.

Coin tower

Voor een mooi uitzicht over de stad en de baai. Er is een lift en met slechts enkele traptreden omhoog heb je al het uitzicht.

Coit Tower. Brandweermiljonair Lillie Hitchcock Coit gaf de opdracht voor dit art deco monument om de brandweerlieden te eren.

Lombard street

Wellicht de bekendste en meest gefotografeerde straat van SF. Loop of rijdt over Lombard street de bekendste bochtigste straat van San Fransisco. Een korte straat met 8 haarspeldbochten. Van onderaf kan je beter een foto maken. Ligging? In de wijk Russian Hill.

Victoriaanse huizen

Loop door de wijken met prachtige victoriaanse huizen. Bekend uit veel films en series. De oude huizen in Steiner street worden the painted ladies genoemd. Het is een druk bezochte buurt met een groot park, Alamo square park. Vanaf de hoge heuvel heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. In de directe omgeving zijn ook veel prachtige oude panden met winkels, galerijen en restaurants.

Cable car

Maak een ritje met de bekende kabeltrams, cable cars. Er zijn meerdere lijnen. De wachttijd kan lang zijn op een beginstation. Onderweg zijn er meerdere haltes. Echter zijn ze lastig te herkennen. En zelden stoppen ze er omdat de tram al vol is.

Wijken in San Francisco

Ontdek ook China town, Korea town en little Italy. Deze wijken zijn niet super groot dus wederom lopend goed te doen. Plan het zo dat je er kan lunchen of dineren dat maakt de wijken uniek.

Union Square

Dit park wordt gezien als het centrale punt van SF. Hier komen allerlei soorten mensen, van zakenlieden en studenten tot straatartiesten en demonstranten. Een plek met goede restaurants als ook hotels. De kraampjes Greenmarket zijn populair om hun groente en fruit uit de streek en ambachtelijk bereide etenswaren.

Alcatraz

Helaas heb ik Alcatraz niet kunnen bezoeken. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. Een bezoek aan Alcatraz moet je vooruit plannen. Hiervoor moet je al weken van tevoren kaarten reserveren. https://www.alcatrazislandtickets.com/

Wijnliefhebber? bezoek Napa Valley

Napa Valley

Een van de wijnstreken rond San Francisco. Er zijn verschillende wijnhuizen die een rondleiding en/of een proeverij aanbieden. Vanuit Napa rijdt er zelfs een wijntrein langs verschillende wijnhuizen. Een andere manier voor een wijnproeverij. Klik hier https://www.winetrain.com

Eten en slapen in San Francisco

Mexicaanse keuken https://www.lolosf.com/

Italiaanse keuken https://finoristorante.squarespace.com/

Spaanse keuken https://canelasf.com/

The Ferry Building een foodmarket in een prachtig gebouw

**********************************

Hostel op een toplokatie http://www.booking.com/Share-k7Uwia

Hoe regel ik mijn reis?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com ReizenReizen

Geef een reactie