En toen was ik in Teisendorf Beieren

blik op teisendorf in beieren

Ik begon 2020 in de regio Beieren in Duitsland. In München. En sinds half oktober ben ik weer in Beieren. Een nieuwe baan in een hotel. Weer in Beieren. Echter in een totaal andere omgeving. Net zo mooi en totaal anders.

Teisendorf. Totaal niet te vergelijken met een grote stad als München. Teisendorf is een typisch klein Beiers dorp. De kerk staat ongeveer in het midden van het dorp. Er is een kerkhof. Een fontein. Grote panden in verschillende kleuren geschilderd. Iets meer buiten het dorp staan de grote huizen met houten balkons. Ongetwijfeld hangen ze in de zomer vol met geraniums.

Het dorp telt nog geen 1000 inwoners. Het enige bekende is de lokale bierbrouwerij die al sinds 1600 bestaat. Dezelfde familie is nog eigenaar. De mooiste stadvilla in het dorp is van deze familie. Vroeger zat de brouwerij onder hetzelfde dak als de villa. Tegenwoordig is de brouwerij een paar meter verderop op een apart terrein. Bijna dagelijks kan je ernaartoe voor een rondleiding. Het schijnt een mooie rondleiding te zijn met een proeverij. In een restaurant heb ik een keer het lokale bier besteld en dat smaakte mij prima. Dezelfde familie heeft al vele jaren geleden een oud klooster gekocht. Zo blijft het gebouw bestaan. Het is het zomerhuis van de familie. Het is prachtig gelegen aan een klein meertje. Naast het klooster is een kleine kerk. Het is een van mijn favoriete wandelingen.

Teisendorf zelf is geen toeristische attractie

Het buurtschap Holzhausen, waar ik bij een hotel werk, was een zeer bekend kuuroord. Kuren was jarenlang zeer populair in Duitsland. De lokale berg is Teisenberg met als hoogste piek 1330 meter. Een mooie wandeling met een prachtig uitzicht. Aan de ene kant zie je Chiemsee. Van de andere kant heb je een prachtig uitzicht op Oostenrijkse bergen en de stad Salzburg.

Omdat er bergen maar veelal meer hogere heuvels zijn is deze regio super geschikt om te wandelen, fietsen en langlaufen. Deze regio heb ik niet bewust uitgezocht. Het ging mij om het hotel. Bij aankomst dacht ik eerst wel, oef wat een klein dorp.

En nu? De mensen zijn er zeer vriendelijk. Door de lockdown heb ik al vele wandelroutes gelopen. Door weilanden, bossen, kleine dorpjes. Zelfs langs een kleine ruïne van een ridders kasteel.

Ik heb mij natuurlijk eens verdiept in wat de omgeving te bieden heeft

En toen werd ik toch echt heel erg blij. Met minder dan 30 minuten rijden kom ik op zoveel fijne mooie plekken. Cultuur en natuur. Mooie afwisselende dingen.

Hopelijk heb ik op deze plek en in dit hotel meer geluk dan in de andere twee hotels. Mijn plan is om een jaar te blijven. Vijf dagen in de week werken. In mijn vrije tijd de omgeving ontdekken. De omgeving biedt genoeg dus ik zal echt een jaar nodig hebben.

Graag deel ik mijn tips en ervaringen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 gedachten over “En toen was ik in Teisendorf Beieren”

Geef een reactie