Medellín reiservaringen en tips

Medellín. De tweede grootste stad van Colombia. Medellín heeft de laatste jaren een grote transformatie doorgemaakt. Lang stond het bekend als ‘de gevaarlijkste stad ter wereld’. Nu is het een mooie en prettige stad.

De stad ligt in een smalle vallei. Van meerdere plekken hebben zicht op de schitterende skyline van. Door de ligging is er een aangenaam klimaat. Vandaar de bijnaam: De Stad van de Eeuwige Lente. 

Wat te zien en te doen in Medellín

De transformatie tour

Een wandeling door ooit een van de slechtste buurt is erg de moeite waard. De wijk is gebouwd op een vuilnisbelt. Een wijk met een verhaal. Een wijk die het sombere verleden achter zich laat. De wijk waar een grote rol heeft Pablo Escobar gespeeld. Een wijk die door de samenwerking van vele mensen het verleden van zich afschud. Die positief in het leven staat. Een wijk die positief naar de toekomst kijkt. Indrukwekkend. https://www.realcitytours.com/barrio-transformation-tour/

Free walking tour

Een heel andere tour met een anders startpunt. Een wandeling door een deel van de stad. Lamngs parken, pleinen en door straten en winkelstraten. Je leert meer over de geschiedenis, cultuur en de mensen. Dit is hun de gratis stadswandeling gemaakt. Een hele andere tour met slechts een kleine overlap in informatie. Altijd een mooie manier om een stad te leren kennen en de cultuur.

Oude centrum

Het oude centrum is erg fraai. Lekker struinen door de oude straten. Langs kerken. Het Old Railway Station, Palacio Nacional, het Botero Square of de Veracruz Church.

El Poblado

El Poblado is de wijk waar de meeste toeristen overnachten. Het werd al gesticht in 1616. De stad groeide en dit nieuwe deel van de stad was bedoeld voor de honderden boeren- en migratiefamilies. In een stad is meer werk en een hogere levensstandaard. Tegenwoordig is het een fijne wijk met veel sfeer en gezelligheid. Volgens velen is het door de toeristen en meer bewaking een van de veiligste wijken. Rond Parque Lleras zijn de meeste bars, restaurants, terrassen, winkels, hotels en hostels.

Botero

Fernando Botero is een beroemde kunstenaar in Colombia. Geboren en getogen in Medellin. Ongetwijfeld heb je al wel eens een kunstwerk van hem gezien. Je herkent ze snel. Zijn kunstwerken en schilderijen beelden mensen en dieren in absurde proporties uit. Alles is uit verhouding. Zijn handelsmerk meest in mooie kleuren.

Plaza Botero. Op dit plein staan enkele gigantische beelden van Botero. Echt leuk voor foto’s.

Museo de Antioquia. Ligt aan plaza Botero dat aan dit plein te vinden is. Fijn is dat de toegang gratis is. Hier zijn Botero’s schilderijen en ook werken van andere bekende Latijns-Amerikaanse kunstenaars.

Basílica de la Candelaria

Het is de oudste rooms-katholieke kerk van Medellin. Officieel is de naam de Basilica de Nuestra Señora de la Candelaria in Parque Berrio. Er staat hier al een kerk sinds 1649. De huidige neoklassieke gebouw werd voltooid in 1776. Opvallend is de geblokte vloer. het goed en zilveren hoofdaltaar. Het was lange tijd de hoofdkerk van de stad.

Openbaar vervoer in Medellín

Het metrosysteem werkt goed en is betaalbaar. Medellín is een grote stad dus in de auto of een taxi stuit je vaak op een file. Neem ook een keer een kabelbaan omhoog de heuvel op voor een mooi uitzicht.

De kabelbanen zijn door de stad gebouwd zodat de bewoners veilig naar hun huizen kunnen. Lopend moesten bewoners door veel slechte straten en wijken. Op weg naar mijn hoofd activiteit ben ik met een kabelbaan gegaan. Zeker een aanrader. Wees wel voorzichtig welke kabelbaan je neemt en hoelang je boven blijft.

Paragliden

Ik heb in Medellin paragliden gedaan. Een bijzondere en unieke ervaring voor een mooie prijs. https://parapentesanfelix.com/

Dagtocht vanuit Medellín

Guatapé.

Een van de kleurrijkste dorpjes van Colombia. Een vrolijk toeristisch dorp.

Mijn dagtocht combineerde ook een boottocht over het gemaakte stuwmeer. Meerdere dorpen en kerken zijn hierdoor onderwater gekomen. Aan het einde van de dag beklim jeEl Peñol, “The Rock”. Een hoge unieke rots waar een trap is gemaakt. Ruim 600 treden. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over het meer.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com ReizenReizen

Geef een reactie