Hong Kong Reiservaringen en tips

hongkong city view by night

Hongkong is jarenlang een kolonie van Engeland geweest. Nu al een paar jaar een speciale administratieve regio van China. De regels voor een visum naar Hongkong zijn een stuk soepeler dan voor China. Controleer wel even goed het aantal dagen en zelfs uren. Het grootste verschil is dat in HK alle social media wel bereikbaar is. HK is een zeer veilige stad.

Hongkong is verdeeld is over een paar eilanden. Allen verbonden met het openbaar vervoer. De stad is ook zeer prettig voor voetgangers. Brede stoepen, genoeg oversteekplekken en stoplichten. Alleen zijn de afstanden toch behoorlijk groot. Op de weg is het redelijk rustig met verkeer. Voor een grote stad is het best rustig qua geluid.

Openbaar vervoer in Hong Kong

Het openbaar vervoer is prima geregeld. Er zijn een paar metrolijnen en veel bussen. Alles overzichtelijk genummerd. Het handigste koop je een Octopus kaart. Met die kaart kan je bij alle openbaar vervoer betalen. Ook de ferry’s. Geen gedoe met geld of lastige omschrijvingen bij een munten automaat.

Wat te zien en te doen in Hong Kong

Victoria Peak. Het hoogste punt op Hongkong island. Hier kan je met een tram de heuvel op gaan en word je getrakteerd op een uitzicht over de hele stad. Neem wel even een vest of jasje mee. Zo hoog is het een stukje frisser dan beneden.

Central en old town central. Prima lopend te doen. Struin door alle straten. Je komt langs galerijen, antiekzaken, heel veel eetstandjes en luxe restaurants, langs parken, kruidendokters en zelfs langs een hele oude tempel.

Man Mo tempel. Gebouwd tussen 1847 en 1862 is opgedragen aan de god van de literatuur en de god van krijgskunst. Een kleine mooie Taoïstische tempel met meerdere altaren. Het hangt er vol met de bekende rode lampen en andere attributen. De lucht is er heftig door het branden van alle wierook. De tempel wordt drukbezocht door lokale mensen en het offeren gaat de hele dag door. Er hangt een hele oude bronzen bel en er is een sedan stoel. 

 

Star Ferry. Een goedkope manier om naar een ander eiland van Hongkong te komen. Ik ging van Hongkong island terug naar Tsim Sha Tsui. Tevens verzorgen zij diverse langere trips over het water.

Tsim Sha Tsui promenade en de symphony of lights.  Vanaf de promenade heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Hongkong (HK). Het beeldmerk van HK. Je kan heerlijke flaneren over de promenade. Elke avond om 20.00uur is er een lichtshow te zien aan de kant van de skyline.

Po Lin Monastery. Een klooster tegenover Tian Tan Buddha. Het is een gewijde tempel. Niet hele hele gebouw is openbaar. Een bezoek is het zeker waard. Geen entree.

Kowloon Walled City Park. Ooit was hier een wijk die lange tijd geen deel uitmaakte van HK toen het nog onder Engelse vlag was. Met de tijd werd de wijk steeds meer een soort van vrijstaat welke veel verkeerde mensen aantrok. Bijvoorbeeld mensen die hun gevangenisstraf wilden ontlopen. Een klein stuk grond met heel veel dicht op elkaar gebouwde wolkenkrabbers. De sfeer werd steeds grimmiger. In 1993 kreeg HK toestemming om de wijk te ontruimen. Nu is het omgetoverd tot een prachtig park waarbij nog oude details bewaard zijn gebleven. Er is een fototentoonstelling over de geschiedenis. Mooie paviljoenen en waterpartijen. Diverse beelden. Een prachtige rustige omgeving.

Tram. Op HK island rijden oude trams al sinds 1903. Er zijnverschillende routes. Een ritje gaat niet snel door de vele haltes dus je kan rustig om je heen kijken. Je betaalt per rit slechts een paar cent.

Time square en omgeving. Een drukke omgeving vol met winkels en restaurants.

Ladies Market. Een openluchtmarkt. Een grote markt waar je, als je handig bent met afdingen, goedkoop heel veel verschillende artikelen kan kopen.

Temple street. Een openlucht vlooienmarkt omringd door kleine restaurants. Er is een speciale afdeling met waarzeggers. Vele vertalen wat de vogel aangeeft. Sommigen spreken Engels.

Pottinger street. Een oude steile straat met verkoopstalletjes en winkeltjes. Op een stuk zijn er zelfs armleuningen versierd met geinige breiwerken.

Victoria Harbour cruise. Er zijn meerdere mogelijkheden om een korte boottocht te maken door de Victoria haven. Een met een gewoon schip en een met een draken boot met prachtige rode zeilen.

Zo verrassend mooi is Hong kong

Tian Tan Buddha of Big Buddha. Op het eiland Lantau. Het is een 34 meter hoge boeddha met zijn rechterhand opgeheven als teken van zegen. De boeddha is ook nog gelegen op een heuvel en met een lange trap te bereiken. Een niveau lager zijn meerdere beelden van dames die offers aanbieden.

Ngong Ping 360. De kabelbaan om tot Tian Tan Buddha te komen.

Wong Tai Sin Temple. Mijn persoonlijke favoriet. Een tempel die erom bekend staat dat het elke wens laat uitkomen. Mensen komen om die reden vanuit de weide omgeving om hier te offeren. Een mooi tempelcomplex met meerdere kleurrijke gebouwen, veel beelden. Feng shui is hier tot detail toegepast. Mooie beelden van de Chinese horoscoop. Je komt ogen te kort.

Tai o Vilage. Het Venetië van HK. Een nog actief vissersdorp van ruim 200 jaar oud. De huizen aan het water zijn op houten stokken gebouwd. Dit om het huis makkelijker bereikbaar is voor de vissers. Leuke bruggetjes over een wirwar van water en steegjes. Er is een kleine vismarkt. Het hoort bij HK maar wat een groot contrast. Het leven is hier totaal anders. Bij de kabelbaan Ngong Ping 360 kan je een pakket bijboeken. Je wordt met de bus naar het drop gebracht. Inclusief een korte boottocht door het dorp en een stuk de zee op om dolfijnen te spotten.

Gewoon door de straten en de omgeving lopen blijft mijn favoriet. Zomaar opeens kan er een pareltje om de hoek zitten.

Ik was er in Januari dan is het er winter. Overdag is de temperatuur ongeveer 22 graden.

Verrassende informatie is misschien dat HK zelfs stranden heeft. Dus kom je in de zomer neem dan vooral je badkleding mee al zijn er ook diverse zwembaden in de stad.

Elektronica is hier ongeveer 30 procent goedkoper.

Hongkong is een hele diverse en verrassende stad. Het beste te omschrijven als de traditionele cultuur in een ultra moderne stad.

Enjoy

Reizen

Slapen in Hong Kong

Mijn hotel zat aan Nathan road. Een hele lange bekende straat. Ik verbleef in gebouw Chunking Mansions huisnummer 40. Een heel groot winkelcentrum met heel veel kleine winkels en eettentjes. Voor een stad als Hongkong een prima locatie maar verwacht niet teveel. Alles is er maar dan erg op elkaar gepropt maar gelukkig wel schoon. http://www.booking.com/Share-Pcdg8f

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

16 gedachten over “Hong Kong Reiservaringen en tips”

 1. Hè Sabine wat een geweldige steden zeg het verhaal is weer erg leuk om te lezen groetjes en veel plezier heerlijk genieten
  Groetjes Belinda

 2. Was een aantal jaren geleden in HK en heb dezelfde plaatsen bezocht. Leuk om hier weer aan herinnerd te worden! Enjoy the rest of your stay!

 3. Sabine , wat een leuke site heb je , leest erg prettig, zeker ook de you tube filmpjes erbij zijn erg leuk om te bekijken. ik ga je vanzelfsprekend weer volgen !
  Veel reisplezier en pas goed op jezelf!
  Groetjes ,
  Ria

  1. Leuk. Het is echt heel afwisselend.
   HK had ik veel goede verhalen over gehoord
   en het heeft mij zeker positief verrast
   Mocht je nog tijd hebben ik ben dichtbij je
   Vanaf 3 februari in Vietnam . Ook leuk

Geef een reactie