Reistips en ervaringen in Honduras

copan ruinas honduras

Ik ben niet op veel plekken geweest in dit land. De Baai eilanden in het noorden zijn beroemd om goed te kunnen snorkelen en duiken. Roatan en Utila. Ik kwam net van stranddagen in Belize dus genoeg strand gehad voor even.

Copán Ruinas

is het plaatsje bij de Maya ruïnes in het westen van Honduras. Een vriendelijk stadje met leuke kleurrijke straten, restaurants en barretjes.

De ruïnes van Mayas zijn lopend of met een tuctuc te bezoeken. Er zijn veel ara’s bij de ruines. De rode Macaws.

MACAW MOUNTAIN BIRD PARK. In het dichtbij gelegen vogelopvangcentrum worden zieke en gewonde vogels verzorgd. Zodra zij gezond genoeg zijn worden zij bij de ruïnes vrijgelaten. Vele vogels blijven er rondhangen.

MUSEUM VAN ARCHEALOGIE. Een klein museum met een aantal originele altaren en voorwerpen uit de ruïnes. De geschiedenis van de ruïnes wordt uitgelegd. Leuk om even door te lopen.

DIGITAAL MUSEUM. Wederom een klein museum. Veel foto’s over de ontwikkeling van het dorp en over de eerste archeologische opgraving. Foto’s uit 1890. 3d beelden naars originele beelden. Een film gemaakt hoe het er nu uit ziet. Hoe het er waarschijnlijk heeft uitgezien.In een zaal ligt een bordspel zoals toen was een soort mens-erger-je-niet.

CANOPY/ZIPLINEN  Totaal kost hier usd 45 inclusief transport, entree vogelopvangcentrum. Begeleiding is 2 op 1! Een voor mij een achter. Koopje dus.

LUNA JAGUAR SPA. Aqua caliente, hot springs. Aanbod was een tent, niet echt mijn voorkeur. Het werd echter een houten hutje. Op hoge poten. Soort van boomhut zonder boom. Een heet water bron waar ze verschillende baden gemaakt hebben.

Ga je iets verder naar het zuidoosten, dan kom je uit bij het mooie plaatsje Gracias. Een leuke kleine plaats met een museum. Een kleine plaats met een leuk centrum.

Hoogtepunt van het dorp is het ford San Cristobal. Hier ligt Juan Lindo begraven. Een man die zowel president van Honduras als El Salvador is geweest. Apart want deze landen leven zelden op goede voet. Mooie beeldentuin en mooi uitzicht. Een koloniaal huis wat nu een museum met een botanische tuin. Twee prachtige kerken met mooie houten altaren. Leuk ontspannen centraal park met een café die heerlijke koffie serveert.

NATIONAAL PARK CANEQUE. Een nationaal natuurpark met de hoogste berg van Honduras. Ruim 2800 meter. Het nabij gelegen natuurpark is met een tuctuc te bereiken. Er zijn diverse gemarkeerde wandelingen.

San Pedro Sula

Met meer dan 800.000 inwoners de tweede stad van Honduras. Het ligt in het noordwesten van het land, niet ver van de grens met Guatemala. De mooiste bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het gemeentehuis van de stad. Het is een ruige stad.

Honduras is een bergachtig land met veel jungle. Het land voelt wel iets ruiger aan dan andere landen in Midden Amerika.

Reizen
Miljoenen artikelen

Geef een antwoord