Ho Chi Minh City (HCMC)/Saigon. Reistips en ervaringen

Saigon Ho Chi minh city new year

Ho Chi Minh City de grootse stad van Vietnam. Vanuit vroeger beter bekend als Saigon, het ligt aan de oever van de Sai Gon. De volledige Vietnamese naam van de stad is Thành phố Hồ Chí Minh. De Vietnam en de stad heeft een heftige geschiedenis. De stad en de omgeving heeft genoeg te bieden.

Het verkeer is een drukte van auto’s, bussen en vooral heel veel scooters. Een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren. Oversteken is een kunst.

Wat te zien en te doen in en rond Hồ Chí Minh

Een groot aanbod van markten en heel veel Street food. I love it.

Central postoffice. Een bezoek waard. Bij aanblik van het interieur en het plafond ga je terug in de tijd. Je kan er nog steeds kaarten en postzegels kopen.

De opera van HCMC. De buitenkant is al prachtig.

De notre dame kathedraal van hcmc die helaas alleen van buiten te bewonderen was toen ik er was. Mooie koloniale architectuur.  Er zijn regelmatig diensten zodat je binnen kan kijken.

Mariamman Hindu tempel. Een kleurrijke tempel waar nog actief gebeden wordt.

Nguyen Hue. Het plein van HCMC. Hier wordt van alles georganiseerd. Maar zelfs als er niets te doen flaneren er nog genoeg mensen. Je er van alles kopen.

Rond nieuwjaardag is hier: De flowermarket. Super kitsch maar ook zo heerlijk. De mensen zijn op hun mooist gekleed. Er worden heel veel foto’s gemaakt vooral van de mensen zelf poserend bij een tafereel met een varken. Dit jaar is het jaar van het varken.

City Hall. Op de kopse kant van Nguyen Hue. Het gebouw wordt nog gebruikt door de regering dus alleen van buiten te bewonderen.

Bui Vien/Walking street. De bekendste, drukste, lawaaiigste en meest bezochte straat van HCMC. De prijzen verschillen enorm per gelegenheid. Een avond mensen kijken hier hoeft zeker niet duur te zijn. Een hotel is deze straat nemen is misschien niet aan te bevelen.

Ben Thanh Market. De bekendste markt van alle markten. Alles is er te koop. Overdag is er een markt en zodra die sluit begint de avond markt. Een bezoek aan deze markt hoort zeker bij HCMC.

Bitexco Financial Tower. Het uitzicht punt over HCMC. Het gebouw telt 52 verdiepingen en is het hoogste gebouw van de stad. De skydeck is op de 49 verdieping. Een 360 graden blik over de stad. Op schermen staat uitleg wat je ziet. De verrekijkers zijn gratis.

Musea in How Chi Minh city

War Remnants museum. Het oorlogsmuseum van Vietnam. Over de Vietnam-Amerika oorlog. Vooral heel veel foto’s en documentatie over de oorlog en de vredesverklaring. Veel foto’s zijn erg ingrijpend. Het is beter om op het einde van de middag te gaan omdat het je erg kan aangrijpen.

Museum of fine art. Gesitueerd in een prachtig oud pand. Allemaal Chinese kunst. Het grootste gedeelte van de kunst is van na 1975. Er werkt zelfs een kunstenaar in het museum. Haar werk en dat van andere kunstenaars is te koop. In de tuin staan nog beelden en in het gebouw ernaast is vaak een tijdelijke tentoonstelling.

De stad biedt nog veel meer musea, tempels en pagodes.

Reizen

Rondom Hồ Chí Minh

Mekong delta

De levensader van een hele regio. Er is dus veel transport. Boot, kleinere boot, paard en wagen en weer een boot. Ik heb slechts een klein stuk van de Mekong bezocht. Het echt toeristische deel. Toch krijg je zo een goed idee hoe het leven is in de delta. Bij de dagexcursie zie je: Honing thee demonstratie. Een slang vasthouden. Demonstratie snoep maken van kokosnoot. Een goede lunch.

Er zijn ook meerdaagse tours dit verder het gebied ingaan meer weg van de toeristen. Ik zag zelfs een tour voor 3 dagen waarvan je dan wordt afgezet in Cambodja.

Cu Chi tunnels

Een bezoek aan Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan de tunnels. Er waren drie niveaus tunnels. Alleen niveau 1 is te bekijken en te ervaren.

Een indrukwekkende kijk in het leven van het leger. Vele jaren leefden zij in deze tunnels. Onder de grond in het donker. Alleen in de nacht kwamen zij eruit. Je krijgt een stukje uitleg over het leven in de tunnels. Je kan zelfs een stuk een tunnel in lopen. De tunnels zijn zeer klein, warm en erg donker. Niet geschikt voor iedereen. Zelf heb ik slechts de eerste 20 meter gedaan.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com ReizenReizen

Geef een reactie