Luzern reiservaringen en tips

lucerne

Luzern, of Lucerne, een aangename stad prachtig gelegen aan het vierwoudsteden meer. Volgens velen is Luzern de mooiste stad van Zwitserland. Een stad omringd door bergen aan een meer is altijd een fijne combinatie.

Luzern is de hoofdstad van het Kanton, regio, Luzern. Met ongeveer 80.000 inwoners is het de zevende stad van Zwitserland.

Wat is er te zien en doen in Luzern?

Luzern wordt door de rivier Reuss verdeeld in de Altstadt, oude stad, en de Neustadt, nieuwe stad. Zes bruggen verbinden de beide stadsdelen met elkaar.

Kapelbrug

De meest bekendste attractie is de Kapelbrug, Kapelbrücke. Het is de oudste overdekte houten brug van Europa. Meer dan 700 jaar oud uit de 14de eeuw. De oudste nog bestaande trosbrug van de wereld. Het is gebouwd in een ongewone diagonale vorm over de rivier de Reuss. Sinds de 17de eeuw zijn schilderijen aangebracht die de geschiedenis van de stad en van Zwitserland uitbeelden. In 1993 was er een brand en moest een groot deel van de brug herbouwd worden.

Wasserturm

Een onderdeel van de Kapelbrücke is de watertoren. In de geschiedenis werd het voor meer dan één ding gebruikt. Het werd gebouwd als onderdeel van de stadsverrijking. later als een archief, marteling als gevangenis en bekend om zijn marteling. Nu is het hét symbool van de stad.

Spreuer brücke

De oudste houten brug in Zwitserland gebouwd in 1408 . Met prachtige oude schilderijen genaamd Dansen met de dood. De speciale bouw die je ziet als je over de brug loopt. Deze brug is nog in orginele staat. Daarnaast staan ​​de naalddam, welke het waterpeil reguleert, en de nieuwe elektriciteitscentrale.

Hofkirche

De parochiekerk. Een kathedraal en Benedictijns klooster. Het voelt belangrijk om de trap op te lopen. Ga naar binnen om de gevel te zien van, Mary’s altaar met een reliëf uit 1500 en de zielenaltaar. En draai je om voor het orgel. Bijzonder zo midden in een stad daardoor oogt de kerk smal en hoog met zijn klok. De eerste kerk was verwoest door een brand. In 1645 werd de huidige gebouwd in renaissance stijl.

Jesuit Kirche

Pal aan het water is het een fotogenieke kerk. Gebouwd in 1666. Het is de eerste barokke kerk in Zwitserland. Vanbinnen een rijkelijk versierde kerk met een prachtig plafond en schilderijen.

Löwendenkmal

De stervende leeuw van Luzern. Het leeuwenmonument. Een uit de rotsen gehouwen beeld.. Een leeuw met een speer in zijn rug. Een herinnering aan gesneuvelde Zwitserse soldaten. Het was een cadeau als dank aan de Zwitserse soldaten die hielpen bij de Franse revolutie. Mark Twain beschreef het als “het meest trieste en meest ontroerende stuk steen ter wereld”. Wanneer je de kop van de leeuw ziet, zul je hetzelfde zien en voelen.

Luzern

Rathaus van Luzern

Gebouwd in een combinatie van Zwitserse architectuur en Italiaanse renaissance. Ooit in het begin van de 17de eeuw gebouwd als handelsgebouw. Een perfecte ligging aan de rivier Reuss en om de hoek Kapellbrug. Het is een van de weinige stadhuizen in een gebouwd voor een andere doel. Net als vele stadhuizen heeft het een astronomische klok. Ook nu is er nog wekelijkse markt.

Musegg mauer

De muur en de 9 torens maken deel uit van het historische fort. De bouw begon in de 13de eeuw. De klokkentoren is de oudste toren uit 1513. Je kunt in 4 torens klimmen. Loop over de muur, al is het meer naast de muur, langs 4 torens. Je hebt een mooi zicht op de stad, de omgeving en het meer.

Oude stad

Loop door de oude stad. Het is niet groot. De oude huizen en zijn gevels prachtig beschilderd. Het ziet er adembenemend uit. Vooral ook met die prachtige oude uithangborden. Het meeste geroemd worden Pfistern aan de kornmarkt, Hotel des Balances aan de weinmarkt en restaurant Fritschi aan de sternerplatz.

Er zijn een meerdere pleinen Weinmarkt, Hirschenplatz, en Kornmarkt om te relaxen met een hapje en een drankje.

Altstadt

Schloss Gütsch

Het kasteel van Luzern.  Je kunt met de trein een soort kabeltreintje naar boven. Uiteraard heb je vanaf hier een heel mooi uitzicht op de stad hebben. Het is nu een hotel. Je kunt ook alleen voor koffie of thee gaan zittenen genieten van het uitzicht.

Er zijn winkels en een winkelcentrum om boodschappen te doen. Veel dure Zwitserse horloges of messen kopen.

Vierwaltstättersee

Maak een boottocht maken op een van de mooiste meren in Zwitserland. Vanaf het water de prachtige bergen bewonderen. Ontspannen op een boot met een prachtig stuk natuurschoon. https://www.lakelucerne.ch/en/

Loop over de promenade aan het meer van Luzern.. Vanaf de stad loop je zo langs het water.

Musea in Luzern

Er zijn ook een musea over verschillende onderwerpen.

ReizenReizen

Winkelen in Luzern

In de altstadt zijn de meeste winkels slenter lekker door de straten en steegjes. Ook aan de andere kant van de rivier kan je shoppen bijvoorbeeld in Klosterstraße, Hirschmattstraße

Elke dinsdag en zaterdag is er aan de over van de rivier reus een weekmarkt met veel verse lokale produkten

chocolade Laderach Chocolatier Suisse al zijn er veel meer Zwitserse merken die ook heerlijk zijn.

Horloges bij Chronoswiss of bij Bucherer 1888

Kaas https://www.xn--chs-barmettler-6hb.ch/

Kerstmarkten Franziskanerplatz  en https://www.rudolfs.ch/

Free walking tour Luzerne

met een lokale gids de stad ontdekken. Het wordt gewaardeerd dat je aan het einde een fooi geeft. https://www.freewalk.ch/lucerne/tours.php

Een berg of heuvel op

De bekendste en meest in het oogspringende huisbergen zijn Rigi of Pilatus. Uiteraard kan je omhoog cq. omlaag lopen of neem baan. De prijzen zijn pittig. Het is een belevenis https://www.rigi.ch/ of https://www.pilatus.ch/en/

Een alternatief voor een mooi uitzicht en stukje natuur is Sonnenberg. Voor Zwitserland eerder een heuvel dan een berg.

Eten en slapen in Luzern

Eten bij een brouwerij is altijd een goed idee https://www.rathausbrauerei.ch/

Zwitserse Keuken https://www.hofgarten.ch/de/Restaurant-Bar

Zwitserse keuken https://www.taube-luzern.ch/de/

Indiaanse keuken http://www.gourmindialuzern.com/

Italiaanse keuken https://labestia-luzern.ch/

Goede kaasfondue bij https://www.restaurant-pfistern.ch/

****

Top locatie http://www.booking.com/Share-XQppXz

5 sterren op top locatie http://www.booking.com/Share-IbHsB2

Betaalbaar en een goed locatie http://www.booking.com/Share-r51uCjD

ReizenReizen

Waar regel ik mijn reis?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed en/of auto reserveer ik eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie