Sagunto reiservaringen en tips

Sagunto is een historische stad met een rijke geschiedenis. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Sagunto is het oude kasteel. De stad heeft ook een strand en is gemakkelijk te bereiken vanuit Valencia, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als lokale inwoners.

Al van ver zie je het oude kasteel al strategisch hoog op een heuveltop. Eeuwen geleden bestormde Hannibal de stad om deze te bevrijden van de Romeinen. Na 4 jaar veroverden de Romeinen de stad weer terug.

Kasteel Sagunto

Door zijn strategische ligging op een heuveltop is Kasteel Sagunto al sinds de oudheid van groot belang geweest. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd. Het diende als een belangrijke verdedigingspost tegen invasies. Het werd ook beïnvloed door de Moorse en christelijke heerschappijen, waardoor er een mix van architecturale stijlen is ontstaan.

Kasteel Sagunto is nu een ruïne. Je kan nog goed zien aan de imposante muren, torens en poorten hoe het er ooit in volle glorie uitzag.

Het kasteel is verdeeld in verschillende secties. Het kasteel beslaat een groot oppervlak. Er zijn veel oude overblijfselen en uitkijkpunten zult ontdekken.

Vanaf de top van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Sagunto, de rest van het kasteel en de omliggende bergen en de Middellandse Zee.

Het Kasteel Sagunto fungeert ook als een cultureel centrum en organiseert regelmatig evenementen zoals concerten, theaterstukken en tentoonstellingen. Hierdoor komt het kasteel tot leven met hedendaagse kunstvormen en wordt het een ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers.

Theaterruïne

Er is een Romeinse theaterruïne. Deze is er al sinds de 1e eeuw voor Christus. Dit goed bewaarde theater is een van de grootste in Spanje en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het wordt nu gedeeltelijk gerestaureerd. Het was een onderdeel van het kasteel al ligt het nu voor de officiële entree van de ruïne.

Sagunto

Je kan er lekker struinen door de kronkelende straatjes van de oude stad van Sagunto en ontdek de charme van de historische gebouwen, pleinen en kerken. Er zijn veel leuke grote en kleine pleinen met fijne cafés, restaurants en terrassen.

Juderia

Aan de voet van het kasteel in een hoger deel van de stad ligt Juderia, de oude joodse wijk. Loop door de boog waarna de joodse wijk begint. Hele smalle kronkelende steegjes. Kleine witte huizen. Er heerst hier een serene rust. Mede omdat er geen auto’s kunnen rijden.

Kathedraal van Sagunto

De gotische kathedraal van Sagunto. Torenhoog moet je kijken omdat die tussen vele gebouwen instaat er het een hoge kathedraal is. Van binnen zeker even het interieur bewonderen.

Eten in Sagunto

De lokale gastronomie met de heerlijke lokale gerechten. Probeer traditionele Valenciaanse gerechten zoals paella, fideuà (een pasta-gebaseerde variant van paella) en horchata (een verfrissend drankje gemaakt van tijgernoten).

Lokale festivals

Fallas, Semana Santa en de Fiestas Patronales zijn enkele van de meest populaire festivals waar je kunt genieten van traditionele dansen, muziek en optochten.

Sportief en natuur

Het natuurpark Serra Calderona is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers.

Ik ben eenvoudig met de trein voor een dagtocht naar Sagunto gegaan. Zonder overstap ben je er zo.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie