Gandia reiservaringen en tips

Gandia een stad ten zuiden van Valencia. Een heerlijke fijne brede strandboulevard. Breed strand. Genoeg cultuur en historie voor een mooie ervaring.

De Geboorte van Gandia

De geschiedenis van Gandia reikt ver terug in de tijd, met pre-Romeinse wortels. Maar de stad begon pas echt te bloeien in de middeleeuwen. In 1245 werd Gandia heroverd door koning Jaume I van Aragón, waarmee het onder christelijk werd. Dit was het begin van de groei en ontwikkeling van de stad als een belangrijk handels- en cultureel centrum aan de Middellandse Zee.

Het Imposante Paleis van de Markies van Borja (15e eeuw)

Een van de meest indrukwekkende historische schatten van Gandia is het paleis van de Markies van Borja, dat zijn oorsprong vindt in de 15e eeuw. Dit prachtige paleis, een schitterend voorbeeld van gotische en renaissance-architectuur, getuigt van de invloed en pracht van de Borja-familie. Het herbergt de betoverende Gouden Zaal, met goud versierde ornamenten die een schat aan historische pracht en praal onthullen.

De Kerk van Sant Nicolau (14e eeuw) en Het Gemeentehuis op Plaza Major

Aan het Plaza Major, het centrale plein van Gandia, staat de gotische kerk van Sant Nicolau, die dateert uit de 14e eeuw. De kerk is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur en een oase van rust en spiritualiteit in het hart van de stad.

Tegenover de kerk bevindt zich het Gemeentehuis van Gandia, een elegant gebouw dat de geschiedenis en traditie van de stad weerspiegelt met zijn verfijnde gevel.

De Uitzonderlijk Lange Boulevard van Gandia

Langs de kustlijn van Gandia strekt zich een uitzonderlijk lange boulevard uit, met een lengte van maar liefst 3 kilometer. Deze boulevard is de ideale plek voor ontspannen wandelingen, fietstochten en het genieten van het zonnige weer.

De Zonovergoten Stranden van Gandia

Het uitgestrekte zandstrand een welverdiende ontspanning. Het strand, met zijn gouden zand en azuurblauwe water, is perfect om te zonnebaden, zwemmen en watersporten te beoefenen.

Vanuit Valencia ben ik voor een dag naar Gandia gereist. De treinreis duurt ongeveer een uur zonder overstap. Uiteraard kan je ook een auto huren en zul je er ongeveer 30 minuten over rijden.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie