Museumbezoek bij Hans-Peter Porsche Traumwerk

treinmodel in alpenlandschap

Een museum. Ja ook met een paar Porsches en andere auto’s. Maar vooral met heel veel blikken speelgoed, modeltreinen en modelboten.

Net als veel kinderen vond ik musea altijd maar saai en stoffig. En vooral duurden de bezoeken aan een musea altijd veel te lang. Met mijn vader was ik al twee keer rondgelopen. En dan was mijn moeder nog niet op de helft.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten musea met toffe onderwerpen. En ook de “ouderwetse” klassieke musea kan ik nu waarderen. Ik ben geen kunstkenner maar ik kan wel zeggen of ik iets mooi vind. Tijdens het reizen vind ik afwisseling prettig. Een bezoek aan een musea draagt daar fijn aan bij. Af en toe iets doen of bezoeken wat niet direct mijn interesse heeft maakt het nog afwisselender.

Hans-Peter Porsche Traumwerk museum

Zo ga ik op een vrije woensdag met geen beste weersvoorspelling naar Hans-Peter Porsche Traumwerk in Anger, Beieren.

Waarom?

Het is dichtbij het hotel waar ik nu werk. Zelf vind ik het ook altijd fijn om tips te krijgen over dingen die te zien en te doen zijn in de buurt.

Het museum bestaat nu ongeveer 8 jaar. Het gebouw en de tuin met speeltuin en minitrein zijn prachtig aangelegd en onderhouden.

De oprichter Hans-Peter is een kleinzoon van de oprichter van autobedrijf Porsche. De 356 is ontworpen door opa. Zijn pa kwam met HET model van Porsche de 911. Zijn overleden broer en hijzelf verzamelden vol passie modeltreinen en blikken speelgoed. Het was de bedoeling om broer om deze grote verzameling tentoontestellen. Hans-Peter heeft als eerbetoon aan zijn broer het museum opgericht.

De modeltreinen en het blikken speelgoed zijn de basis.

Al mag een Porsche en andere auto’s niet ontbreken.

In goed verlichte vitrines is veel oud speelgoed uitgestald. Prachtig blikken speelgoed. Sommige zelfs eerste uitvoeringen. Of zelfs het op originele op bouwschaal model van een prachtig cruiseschip. Het hele museum is ruim opgezet. Een paar prijswinnaar auto’s van rally’s. Modeltreinen en accessoires nog van voor het jaar 1900. Allemaal ziet het eruit alsof het nooit gebruikt is of meegespeeld is. De model boten. Allemaal liefdevol uitgestald.

Het hoogtepunt voor mij is toch echt de enorm grote ruimte waar een reuzen modeltreinbaan is opgebouwd. Opgebouwd in een groots Alpenlandschap. Een stukje Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De modeltreinen over of door de Gotthard. Het station Freilassing, Het laatste of eerste station in Duitsland. Friedrichshaven aan de Bodensee. Het lichtspel gaat in 15 minuten van dag naar nacht. Een enorme brug tussen twee bergen. Kleinere bruggen. Een kermis. Alpenweiden met koeien. Een voetbalwedstrijd op een veld. Besneeuwde bergtoppen. Lichtjes. Rijdende auto’s. Varende boten. Een waar schouwspel.

Het museum is zeker al leuk voor een bezoek.

Het alpenlandschape met alle modeltreinen met zeker over de 100 treinen as voor mij het hoogtepunt.

Buiten in de tuin rijdt een kleine trein om op mee te rijden. En er is een ruime speeltuin voor kinderen. Het bijbehorende restaurant met groot buiten terras serveert zeer goede gerechten voor een meer dan redelijke prijs. Probeer het heerlijke etagère ontbijt of een van de daggerechten. Het restaurant is ook te bezoeken zonder een entree aan het museum.

In een rustig tempo  en met eten was ik er zeker een dagdeel binnen. Leuk voor jong en oud. Om een keer uit de zon te zijn of uit de regen. Ik heb genoten van een museum wat in eerste instantie niet mijn interessegebied is.

Informate: https://www.traumwerk.de/

SpeelgoedSpeelgoed

Waar regel ik mijn reis?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed en/of auto reserveer ik eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie