Malaga reiservaringen en tips

malaga fort en teatro

Malaga een van de oudste steden van Spanje en Europa. Bijna 3000 jaar oud. De stad is overheerst door verschillende groepen. Dat is terug te zien in de bouwstijlen. De hoofdstad van de Costa del Sol. Na Sevilla de tweede grootste stad van Andalusië.

Ik had niet echt een verwachting van Malaga. De stad heeft mij zeer positief verbaast. Er valt genoeg te zien en te doen. En dat in de regio met meestal zonnig weer en aan de Middellandse zee. Malaga biedt de mooie combinatie van een stad en prachtige kilometerslange zandstranden.

Wat te zien en doen in Malaga

Alcazaba de Malaga

Het paleis c.q. fort in Moorse stijl. Binnen de muren is het meest ook in Moorse stijl al zie je af en toe ook de Romeinse stijl. Een mooie plek om rond te lopen. Van hier heb je prachtige uitzichten op de stad en de omgeving. Mooie doorkijkjes. Een klein museum met vooral keramiek. Kleine binnentuinen. Een fotogenieke plek. https://rb.gy/bhwcad

Castillo de Gibralfaro

Gebouwd als fort om Alcazaba te beschermen. Het is even een korte, pittige, steile klim ernaartoe maar die inspanning wordt rijkelijk beloond. Wandel over de muren van het fort. In een zaal is een klein militair museum. Het fort op zich is niet bijzonder. Vooral het uitzicht is prachtig.

Teatro Romano Malaga

Het oude Romeinse amfitheater onderaan de heuvel is gratis te bezoeken. Het is pas in de jaren 50 herontdekt door de sloop van de bibliotheek die er stond. Af en toe wordt er nog een stuk uitgevoerd kaarten daarvoor zijn snel uitverkocht. Logisch op zo’n locatie.

Malaga

Kathedraal

De indrukwekkende kathedraal met slechts 1 toren. Een groots gebouw met verschillende bouwstijlen met zelfs nog een klein deel van de oudere moskee. Bijzonder dat er nog een deel van de moskee is die er al eerder stond. Van binnen te bezoeken bewonder het houtsnijwerk. Het mogelijk om over het bijzondere dak te lopen.

Mercado de Atarazanas

Heerlijk om alle verse producten te zien, ruiken en proeven. Deze markt heeft een groot glas-in-lood raam. Het is een van de bekendste en meest bezochte attracties van Malaga. Hier verkopen ze alle denkbare verse producten die in de Spaanse keuken gebruikt worden. Groente, fruit, vis, kaas, olijven. Er zijn een paar kleine barretjes waar je ter plekke een goed glas wijn kan drinken en lekkere tapas kan eten. https://rb.gy/gx9ocx

In de stad zijn verschillende overdekte markten. Altijd fijn om over een markt te struinen en te zien wat de eetgewoonten in het land zijn. De kleuren, de geuren en de mensen.

Paseo de Parque

Een lang uitgerekt stadspark bij een drukke weg en dichtbij de haven. Een botanische tuin met kruidentuinen, fonteinen en standbeelden. Uiteraard favoriet bij locals en toeristen.

Oude Centrum

Lekker slenteren door de oude stad. Door brede of door oude smalle straten. Heerlijke pleinen met nog fijnere terrassen. Genoeg restaurants om uit te kiezen.

Winkelen doe je in Calle Marques de Larios (die van de Gin) Hier zijn de grote winkel ketens en typische kleine winkeltjes. Omzoomd door prachtige oude panden. Het is een voetgangersgebied. Rond kerst is er een prachtige verlichting.

Aan de rand van het centrum is het Broederschapsgebouw van Semana Santa. Hier zijn de tronen te bewonderen die voor Pasen in processie door de straten worden gedragen.

calle Marques de Larios.

Pleinen

Zo’n grote Spaanse stad heeft meerdere grote pleinen. Echter hebben vele straten en steegjes ook genoeg fijne restaurants en terrassen om te genieten van een hapje, drankje en mensen kijken.

  • Plaza de la Constitucíon. een groot en bekend plein. Veelal het het plein waar de traditionele evenementen worden gehouden.
  • Plaza de la Merced. Waar het geboortehuis en het beeld van Picasso zijn maar ook genoeg terrassen.
  • Plaza del Obispo. Bij de kathedraal pak ook hier eens een zijstraat voor een terras.
  • Plaza de Félix Sáenz. Prachtige oude panden rond die plein.
  • Plaza del Carbón. Klein en fijn met ook weer prachtige oude panden.
ReizenReizen

Picasso in Malaga

Malaga is de geboortestad van de grootmeester Pablo Picasso, 25 oktober 1881. Zijn geboortenaam is bijzonder lang: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso. Een veelzijdige kunstenaar vooral bekend als kunstschilder maar hij besteedde zijn energie ook aan beeldhouwen, tekenen, sieraden ontwerpen en keramist.

  • Het geboortehuis van Pablo Picasso is bij de het plein La merced. Daar is ook een standbeeld van hem op een bankje. Wrijf over zijn hoofd en je inspiratie zal toenemen.
  • Picasso museum. Opgericht door een kleinzoon. Over 2 verdiepingen zijn verschillende werken te bewonderen. Van studiewerken tot werken gemaakt op oudere dag. De Audio is inclusief. Er zijn verschillende musea. Het gebouw van Centre Pompidou is al prachtig.

Buiten het oude centrum van Malaga

Oude Bodega voor wijn

Bij http://www.casadeguardia.com/ de oudste bodega worden de Malaga wijnen geserveerd. Zoete wijnen. In grote houten vaten tappen mannen in witte overjassen hier de wijn. Er zijn weinig zitplaatsen. Leuk om te bezoeken daar het zo oud is. Echt gezellig is het qua inrichting niet. Uiteraard is het ook een verkooppunt van de wijnen.

PALMERAL DE LAS SORPRESAS

De oude haven van Malaga is volledig gerenoveerd. Van het de oude haven is nog maar weinig te zien. Nu is het een heerlijke moderne plek om op een van de vele terrassen te genieten van je hapje, drankje en het uitzicht. Muelle Uno (pier 1) is het drukbezochtste deel. Er zijn ook fonteinen, palmbomen, boetiekjes en regelmatig is er een markt.

Pedregalejo

Een wijk van Malaga. Op slechts 4 kilometer van de stad ligt het vroegere vissersdorpje. De huizen zijn schattig klein evenals de straten. De stranden zijn fijn. Het beste zijn de vele visrestaurants met verse vis. Heerlijk op een terras genieten van lekker vers eten en uitzicht op het strand en de zee. Bijna overal kan je de bekende  ‘espetos de sardinas’ bestellen.

Vanaf de rand van centrum bij Malaga huurde ik een elektrische step om via de haven en over de boulevard naar Pedregalejo te gaan. Download de app om een elektrische step te huren Gebruik deze link om de app te downloaden: https://lime.bike/referral_signin/RW7IMSI

Een andere visserswijk is el Palo.

Cueva del Tesoro

De grot van de schat. Het is een van de slechts 3 zeegrotten ter wereld. Deze grot is klein maar desalniettemin leuk om te bezoeken. Goede trappen. Goede verlichting. En het water en de kleine waterstroom maken het speciaal.  De entree is slechts euro 5. Op veel dagen hebben de eerste 60 bezoekers gratis entree.

Malaga

Fiettocht in Malaga

Als het kan maak ik graag een fietstocht met gids in een stad. Een mooie manier om in een korte tijd een goede eerste indruk te krijgen van de stad en zijn omgeving. Tevens vertellen de gidsen wat over de stad en zijn historie. Zij kunnen je ook tips geven voor je verdere verblijf. https://www.bajabikes.eu/nl/

Freewalking tour

Ik ben een grote fan van de free walking tours. Op een fijne en losse manier hoor je meer over de geschiedenis, leuke of bizarre weetjes. Een goede manier om in een korte tijd meer te zien en leren over de stad. De gidsen kunnen je vaak goede tips geven over een verder invulling van je verblijf evenals eetadresjes of evenementen. https://malagaadventures.com/de/

Eten en slapen in Malaga

Tapas in de stad eet je bij https://elpimpi.com/

Bij de kathedraal Mesón Rincón Catedral

In de haven vlees eten https://amigosmuelleuno-es.qrmenu.express/

Visrestaurant aan het strand in Pedregalejo https://restauranteelcabra.es/

***

Bij het centrum http://www.booking.com/Share-ZD2DaL

Marriot centraal en met zwembad http://www.booking.com/Share-ItizXC

Appartement bij de stad en het strand

Vervoer naar Malaga

Boek je vliegticket naar Malaga eenvoudig en snel bij skyscanner https://www.skyscanner.nl/

ReizenReizen

Hoe heb ik mijn vakantie naar Malaga geregeld?

Het vliegticket heb ik geboekt via https://www.skyscanner.nl/

De auto heb ik gereserveerd via https://www.booking.com/cars/index.

De hotels reserveer ik via booking.com. De teksten zijn eerlijk en hun klantenservice is top.

Booking.com

Geef een reactie